Hlavní obsah

Harrisová se setkala s uchazeči o post kandidáta na viceprezidenta

Foto: Bílý dům/Flickr

Harrisová získala podporu dostatečného počtu delegátů, aby se stala kandidátkou na prezidenta.

Favority na post kandidáta na viceprezidenta Kamaly Harrisové jsou arizonský senátor a bývalý astronaut Mark Kelly, guvernér státu Minnesota Tim Walz a guvernér Pensylvánie Josh Shapiro. Informaci sdělil deník The New York Times.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Pravděpodobná kandidátka demokratů na prezidenta Kamala Harrisová se v neděli setkala s třemi uchazeči o post kandidáta na viceprezidenta. Napsal v neděli deník The New York Times s odkazem na nejmenovaný zdroj. Harrisová, která již získala dostatečnou podporu od delegátů, aby kandidovala v listopadu na prezidentskou funkci, by mohla oznámit, koho si vybrala do volebnímu tandemu, během dneška.

Favority na post kandidáta na viceprezidenta jsou arizonský senátor a bývalý astronaut Mark Kelly, guvernér státu Minnesota Tim Walz a guvernér Pensylvánie Josh Shapiro. S trojicí těchto mužů Harrisová soukromě jednala v neděli ve své rezidenci ve Washingtonu, píše server deníku The New York Times.

Harrisová by mohla oznámit jméno kandidáta na viceprezidenta již v pondělí. Podle vedení její kampaně tak učiní před svojí předvolební cestou do států, kde nemají jasnou převahu ani demokraté, ani republikáni. Začátek cesty je naplánován na úterý.

Dnes také končí elektronické hlasování delegátů Demokratické strany. Již v pátek však stranické vedení oznámilo, že Harrisová získala podporu dostatečného počtu delegátů, aby se stala kandidátkou na prezidenta. Hlasování bylo nutné uspořádat poté, co současný prezident Joe Biden, který zvítězil ve stranických primárkách, odstoupil v červenci z prezidentské kampaně.

Změna kandidáta dala podle agentury AFP demokratické kampani novou dynamiku. Harrisové se podařilo dohnat ztrátu v průzkumech vůči republikánskému kandidátovi Donaldu Trumpovi. Výrazně se také zvýšil výběr fondů na kampaň pro Harrisovou.

Doporučované