Hlavní obsah

Harrisová má dost delegátů k nominaci do voleb

Foto: Kamala Harris/X.com

Americká viceprezidentka Kamala Harrisová.

Kamala Harrisová získala v online hlasování dostatek delegátů, kteří jí zajistí nominaci Demokratické strany na prezidentský úřad.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Americká viceprezidentka Kamala Harrisová už v rámci online hlasování získala dostatečný počet hlasů delegátů, který jí zajistí oficiální nominaci Demokratické strany do listopadových prezidentských voleb. Informovaly o tom tiskové agentury s odvoláním na předsedu strany Jaimeho Harrisona.

Viceprezidentka o něco později v hovoru se svými stoupenci uvedla, že je poctěna, že se stala pravděpodobnou demokratickou kandidátkou na prezidentský úřad, ale že nominaci oficiálně přijme až příští týden po konci hlasování. Online hlasování končí až v pondělí.

Harrisová je první ženou tmavé barvy pleti, která stane v čele prezidentské kandidátky jedné ze dvou hlavních politických stran ve Spojených státech, připomínají agentury.

„Podpoříme viceprezidentku Kamalu Harrisovou a předvedeme sílu naší strany,“ prohlásil Harrison s odkazem na sjezd demokratické strany, který se bude konat ve druhé polovině srpna v Chicagu.

Doporučované