Hlavní obsah

Harrisová chce, aby při debatě s Trumpem byly celou dobu zapnuté mikrofony

Foto: Seznam Zprávy

Zářijová debata bude první, v níž se Harrisová a Trump utkají od chvíle, kdy Biden odstoupil z prezidentského klání.

Trump se dříve nechal slyšet, že by dal zapnutým mikrofonům po celou dobu debaty přednost, podle Harrisové s tím ale nesouhlasí jeho poradci, kterým se podřizuje. Kandidáti se mají utkat v debatě pořádané ABC News 10. září.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Americká viceprezidentka Kamala Harrisová, která je kandidátkou demokratů v listopadových prezidentských volbách, v sobotu vyzvala svého republikánského soupeře Donalda Trumpa, aby souhlasil s tím, že budou mít během nadcházející debaty po celou dobu zapnuté mikrofony. Informuje o tom agentura Reuters.

V příspěvku na síti X Harriová napsala, že se bývalý prezident Trump „podřizuje svým poradcům“, kteří nechtějí, aby měl mikrofon zapnutý po celou dobu, tedy nikoliv pouze ve chvíli, když bude mluvit. „Pokud mu nedůvěřuje jeho vlastní tým, tak mu rozhodně nemohou důvěřovat Američané,“ poznamenala. „Kandidujeme na prezidenta Spojených států. Debatujme transparentně, se zapnutými mikrofony po celou dobu,“ dodala Harrisová.

Trump se dříve nechal slyšet, že by dal přednost tomu, aby byly mikrofony zapnuté po celou dobu a že se mu nelíbilo ztlumení mikrofonu nehovořícího kandidáta během debaty s prezidentem Joem Bidenem.

Rozhodnutí nechat mikrofony zapnuté po celou dobu může kandidátům uškodit nebo naopak pomoci, protože jsou v takové situaci slyšet i případné poznámky, které nebyly určeny veřejnosti, píše Reuters. Ztlumení mikrofonů naopak zabraňuje účastníkům debaty v tom, aby se navzájem přerušovali.

Zástupce televize ABC na žádost Reuters o komentář zatím neodpověděl.

Zářijová debata bude první, v níž se Harrisová a Trump utkají od chvíle, kdy Biden odstoupil z prezidentského klání po špatném výkonu v červnové debatě CNN s Trumpem. Demokratický viceprezidentský kandidát Tim Walz a jeho republikánský protějšek J. D. Vance se dohodli, že se utkají v debatě pořádané televizí CBS 1. října.

Doporučované