Hlavní obsah

Exprezident Ukrajiny sedl za klavír a „zpívá“, chce peníze na drony

Bez komentáře: Це так. Video: Facebook/Anton Tymoshenko

Cílem počinu, pod kterým je podepsán známý ukrajinský umělec Volodymyr Dantes, je vybrat peníze na nákup dronů a vozidel pro Ozbrojené síly Ukrajiny.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Známý ukrajinský zpěvák a moderátor Volodymyr Dantes a jeho skupina Badstreet Boys nahráli cover verzi slavné písně Eltona Johna a kapely Blue „Sorry Seems to Be the Hardest Word“ (v českém překladu „Promiň se zdá být tím nejtěžším slovem").

Původně truchlivá balada z roku 1976 dostala vlastní ukrajinský text. Umělce na klavír doprovází bývalý prezident Ukrajiny Viktor Juščenko. V pořadí třetí hlava státu tím chtěla podpořit sbírku na drony a vozidla pro ukrajinskou armádu. A dokonce si troufla zapojit se i zpěvem. Tedy –⁠⁠⁠ spíše mluveným slovem. Zpívají ostatní členové kapely. Juščenko jen na místech, kde Elton John zpívá o tom, že je to smutná situace (It's sad, so sad), zahlásí: Це так. Tedy „Je to tak“.

A tak se i ukrajinská verze hitu Eltona Johna jmenuje –⁠⁠⁠ Це так.

Videoklip se sladbou zveřejnil na svém účtu na facebooku jeden z vystupujících, stand-up komik Anton Tymošenko.

„Kapela Badstreet boys je známá tím, že natáčí vtipné videoklipy s covery světoznámých skladeb a koncertuje s jediným cílem: vybrat co nejvíce peněz pro ukrajinské obránce,“ připomněl list Novynarnija.

Zprávy z bojiště

Obránci se stáhli z vesnice Krynky na jinak okupovaném břehu Dněpru, kde dlouho vázali ruské jednotky. Okupační síly se soustředí na útok hlavně v Doněcké oblasti. Postup je jen malý, obránci ale nemají sil nazbyt.

Cituje také prohlášení kapely, která uvedla: „Je to tak. Badstreet boys a Viktor Andrijovič Juščenko (sami jsme v šoku) zahajují červencovou sbírku na sedm milionů. Všechny dary budou přeměněny na různé drony pro třetí útočnou brigádu a automobily pro Síly speciálních operací.“

Přislíbena byla i speciální cena. „Mezi těmi, kteří darují 100 a více hřiven, bude slosována sklenice medu z osobního včelína Viktora Juščenka.“

Doporučované