Hlavní obsah

Dronový útok v Izraeli si vyžádal nejméně 67 zraněných

Foto: Gal_Rotem, Shutterstock.com

Na Izrael mířily dva drony, jeden zneškodnila protivzdušná obrana, ale druhý dopadl nedaleko města Binjamina jižně od Haify.

aktualizováno •

Počet zraněných po dronovém útoku v Izraeli vzrostl na 67. K útoku se přihlásil Hizballáh a uvedl, že mířil na vojenský výcvikový tábor.

Článek

Nejméně 67 zraněných si v neděli vyžádal dronový útok libanonského hnutí Hizballáh v centrální části Izraele, informovala izraelská média. Podle zdravotníků jsou čtyři lidé v kritickém stavu, zranění u dalších pěti jsou vážná a 14 lidí má středně vážná zranění.

Na Izrael podle stanice Channel 12 mířily dva drony. Jeden z nich sestřelila izraelská protivzdušná obrana, druhý dopadl nedaleko města Binjamina jižně od Haify. Zraněným na místě pomáhaly sanitky i vrtulníky izraelských ozbrojených sil.

Před útokem se nerozezněly sirény, napsal list The Times of Israel. Izraelská armáda okolnosti vyšetřuje.

Hizballáh uvedl, že vypustil „eskadru výbušných dronů na výcvikový tábor brigády Golani v Binjamině jižně od Haify“. V prohlášení dále píše, že útok věnuje svému vůdci Hassanu Nasralláhovi, kterého Izrael zabil při útoku poblíž Bejrútu letos na konci září.

Izrael od loňského října bojuje s palestinským teroristickým hnutím Hamás v Pásmu Gazy a s Hizballáhem v Libanonu. Očekává se, že zaútočí na Írán, který obě skupiny podporuje, jako odvetu za raketový útok z počátku tohoto měsíce. Zatím ale není jasné, kdy a jak úder provede.

Doporučované