Hlavní obsah

Český turista vážně zraněn na železnici ve Švýcarsku po zásahu elektřinou

Foto: Shutterstock.com

Český turista vylezl na střechu vagonu rozjíždějícího se vlaku. Ilustrační fotografie.

aktualizováno •

Český turista ve Švýcarsku byl vážně zraněn po zásahu elektrickým proudem. Chlapec je ve vážném stavu a bojuje v nemocnici v Curychu o život.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Opravili jsme původní agenturní informaci o turistově úmrtí.

Čtrnáctiletého českého turistu ve Švýcarsku vážně zranil elektrický proud poté, co chlapec vylezl na střechu vagonu rozjíždějícího se vlaku. Podle informací agentury Keystone - ATS z dnešního dopoledne je chlapec ve vážném stavu a bojuje v nemocnici v Curychu o život. Incident se stal ve středu ráno v městě La Punt v kantonu Graubünden na Rhétské dráze. Událost vyšetřují policie a prokuratura.

Chlapec na nádraží vylezl na střechu rozjíždějící se osobní soupravy ve středu po 07:00. Krátce poté ho z troleje zasáhl elektrický výboj o napětí 11 000 voltů, což ho z vagonu srazilo. Posádka osobního vlaku neštěstí nezaregistrovala. Policie sdělila, že těžce zraněného Čecha ležícího u kolejí si povšimla až za hodinu strojvedoucí nákladního vlaku, která na místě zastavila, poskytla chlapci první pomoc a zavolala záchranáře.

O Čecha, kterého kantonální policie označila za turistu, se pak postarali záchranáři, kteří ho vrtulníkem dopravili na univerzitní kliniku v Curychu.

Původně se některá švýcarská média včetně deníku Tribune de Genève (TDG) domnívala, že zraněným je migrant, který se z Itálie snažil dostat do Švýcarska. O české identitě chlapce informovala policie, která incident vyšetřuje spolu s drážní inspekcí a prokuraturou pro mladistvé, uvedla veřejnoprávní televizní a rozhlasová společnost RSI.

Doporučované