Hlavní obsah

Britský moderátor záhadně zmizel na malém řeckém ostrově

Foto: Profimedia.cz

Michael Mosley.

Michael Mosley se ve středu vydal na vycházku po řeckém ostrově Symi, zpátky se však nevrátil. Pátrají po něm hasiči, policisté i dobrovolníci.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Do pátrací akce po britském moderátorovi Michaelu Mosleyovi se v pátek zapojili potápěči. Mosley se ztratil ve středu na dovolené na řeckém ostrově Symi, který leží asi 19 kilometrů od Rhodosu. Informaci zveřejnil web BBC.

Podle řecké policie nechal moderátor svou ženu na pláži a sám se vydal po turistické trase na procházku do středu ostrova. Jeho telefon byl nalezen v ubytovacím zařízení. Mosleyho manželka ho v ten samý den nahlásila jako pohřešovaného. Informace o pátrání byla zveřejněna také na sociální síti Facebook.

Do pátrací operace je momentálně zapojeno 25 lidí včetně policistů, dobrovolníků a hasičů. Poté, co se důstojníkům nepodařilo Mosleyho najít, požádali o pomoc athénské hasiče. Akce byla ve čtvrtek ráno pozastavena, od pátku však opět pokračuje. Po moderátorovi pátrá i vrtulník a pobřežní hlídka, pátrání značně komplikuje členitost terénu.

Starostovi ostrova Eleftheriosovi Papakalodoukasovi hasiči údajně oznámili, že je nemožné, aby se Mosley na ostrově stále nacházel. „Je to velmi malá oblast plná lidí, takže kdyby se mu po cestě něco stalo, dávno bychom ho našli,“ řek starosta. Dodal, že je pravděpodobné, že se pohřešovaný vydal jinou stezkou, nebo spadl do moře.

V době Mosleyho zmizení bylo v Symi extrémně horko. Stezka, po které se vydal, údajně není považována za nebezpečnou a turisté po ní chodí každý den. Místní obyvatelé však uvedli, že jít na túru v extrémních teplotách bez telefonu a navigace považují za nepochopitelné.

Michael Mosley pracuje jako moderátor, dokumentarista a spisovatel. Píše sloupek pro Daily Mail a moderuje několik televizních programů pro stanice BBC a ITV. Se svou ženou Claire má sedmašedesátiletý Mosley čtyři děti.

Doporučované