Hlavní obsah

Biden vysvětlil nejisté vystoupení v debatě, byl unavený z cestování

Foto: Flickr @whitehouse45 / Twitter @POTUS / Seznam Zprávy

K odstupu od voleb Bidena v úterý vyzval člen Sněmovny reprezentantů Lloyd Doggett.

Americký prezident uznal, že jeho výkon v předvolební debatě nebyl nejlepší. Uvedl také, že v červnu navštívil Francii a Itálii, což „před debatou nebylo moudré“.

Článek

Americký prezident Joe Biden připustil, že jeho výkon v předvolební debatě s Donaldem Trumpem nebyl nejlepší. Nepovedené vystoupení vysvětlil únavou související s nedávnými zahraničními cestami. Informovala o tom dnes agentura AFP.

Šéf Bílého domu, který v červnu navštívil Francii a Itálii, podotkl, že nebylo příliš moudré před debatou „cestovat několikrát kolem světa“ a že tato skutečnost vedla k tomu, že „na pódiu téměř usnul“. „To není omluva, ale vysvětlení,“ dodal prezident na úterním setkání se sponzory Demokratické strany ve Virginii.

V 90minutové debatě, která se uskutečnila koncem června, měl 81letý Biden problémy čelit útokům svého oponenta a působil zmateně, což prohloubilo obavy o jeho způsobilost v pokročilém věku vykonávat takto zodpovědnou funkci.

Prezident také mluvil potichu a jeho hlas byl chraplavý. Bílý dům již dříve uvedl, že Biden byl v den debaty nachlazený.

Člen Sněmovny reprezentantů Lloyd Doggett v úterý jako první demokratický kongresman Bidena veřejně vyzval, aby z klání o Bílý dům odstoupil.

Více o následcích Bidenova výstupu v debatě si můžete přečíst zde:

Doporučované