Hlavní obsah

Biden upadl před kamerami během slavnosti. Znovu tím nabil kritikům

Foto: Flickr.com/White House, Seznam Zprávy

Americký prezident Joe Biden.

Americký prezident Joe Biden upadl na pódiu během slavnostní promoce letecké akademie. Ochranka mu okamžitě pomohla vstát a posadit se. Kritici na sociálních sítích se do prezidenta okamžitě pustili kvůli jeho vysokému věku.

Článek

Současný americký prezident Joe Biden upadl během slavnostní promoce letecké akademie. Poté, co podal ruku jednomu z absolventů, zakopl a sesunul se k zemi. Pár vteřin se snažil sám zvednout, když k němu přispěchala ochranka, pomohla mu na nohy a  usadila ho na tribunu.

Ředitel komunikace Bílého domu Ben LaBolt na twitteru uvedl, že Biden je v pořádku, a objasnil, co se na pódiu stalo. „Když si podával ruku, byl na pódiu pytel s pískem,“ vysvětlil.

K pádu došlo poté, co Biden přednesl projev, v němž absolventy varoval, že budou vstupovat do služby ve stále nestabilnějším světě. V projevu se také zmínil o hrozbách, které působí Rusko a Čína.

Tento incident dal další munici kritikům, kteří se domnívají, že Biden je příliš starý na vykonávání úřadu. Osmdesátiletý Biden přitom minulý měsíc zahájil kampaň za znovuzvolení v prezidentských volbách v roce 2024. V nich se s největší pravděpodobností utká s jeho pouze o čtyři roky mladším předchůdcem Donaldem Trumpem.

Doporučované