Hlavní obsah

Rusové natočí sitcom o fiktivních dobrodružstvích Joea Bidena v Rusku

Foto: Twitter @POTUS

Joe Biden na archivním snímku.

Fiktivní americký prezident se podle tvůrců chystaného seriálu, o němž informovala ruská média, bude také snažit pochopit ruskou duši.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Americký prezident Joe Biden se má stát ústřední postavou chystaného ruského sitcomu nazvaného Sbohem.

Jeho zápletkou podle televize TNT bude, že Biden nemá po odchodu z Bílého domu co na práci, a tak inkognito zamíří do Ruska, aby zjistil, proč nefungují jeho sankce (uvalené kvůli ruské agresi vůči Ukrajině), a pochopil „ruskou duši“.

Hned první den ale ztratí dokumenty. Musí proto žít v obyčejném ruském paneláku, kterému se říká Chruščovka, a na návrat domů si vydělat jako učitel angličtiny. Z nesnází mu pomáhá ruský vlastenec.

Ve stejné době pak agenti americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) odvezou do Spojených států ruského důchodce Ivanoviče, který je Bidenovi podobný.

Prezidenta na penzi má ztvárnit známý ruský herec Dmitrij Ďužev, který projekt označil za odvážný experiment.

Jak napsal server Politico, není pravděpodobné, že by „seriál byl pouhým duchovním dítětem ruských kreativců se zájmem o globální politiku“.

Připomněl vazby Kremlu na ruské zábavní projekty a jejich časté využívání pro státní propagandu. To ostatně začátkem roku odhalily i uniklé dokumenty ruské prezidentské kanceláře, pro něž se vžilo označení Kremlin Leaks.

Související témata:

Doporučované