Hlavní obsah
Online

Atentát na Donalda Trumpa: Útočník podle FBI jednal sám

Foto: AP

Záběr krátce po střelbě: Donald Trump zvedl pěst na důkaz, že se nevzdává.

aktualizováno •

ONLINE. „Slyšel jsem svištění, kulka mě škrábla do ucha,“ popsal atentát sám Donald Trump.

Článek

Na sobotním předvolebním mítinku republikánského kandidáta na amerického prezidenta Donalda Trumpa ve městě Butler ve státě Pensylvánie padlo několik výstřelů, po nichž zůstali dva mrtví včetně střelce.

Exprezidentovi kulka poranila horní část pravého ucha a měl silné krvácení. Zabit byl jeden divák a další dva utrpěli kritická zranění. „Střelce neutralizovaly bezpečnostní složky,“ uvedla Tajná služba Spojených států.

Načíst novější příspěvky

Trump: Střelil mě do ucha

Bývalý americký prezident Donald Trump potvrdil, že při sobotní střelbě na jeho mítinku v Pensylvánii byl postřelen. Kulka mu poranila horní část pravého ucha, měl silné krvácení, uvedl na své sociální síti.

Našli automatickou pušku

Reportér televize CNN podle Reuters na síti X uvedl, že FBI podezřelého identifikovala jako 20letého muže z Pensylvánie. Na místě činu podle informovaného zdroje, na který se odvolává agentura Reuters, našli policisté automatickou pušku. FBI dále potvrdila, že předběžně identifikovala jen jednoho střelce. „Není důvod se obávat další hrozby,“ uvedla FBI.

Podezřelý je 20letý mladík

Podle zpravodajské televize CNN je podezřelým ze střelby na mítinku Donalda Trumpa 20letý muž z Pensylvánie. FBI ho zatím identifikovat odmítla.

Načítám

Hlavní zprávy