Hlavní obsah

Americký raper Diddy čelí obvinění z vydírání a sexuálního vykořisťování

Foto: wiki

Trojnásobný držitel ceny Grammy Sean „Diddy“ Combs (na fotce) označil žaloby za „nechutné“ pokusy o získání peněz.

aktualizováno •

Sean „Diddy“ Combs čelí několika žalobám ohledně sexuálního zneužívání a znásilňování a byl zatčen. Podle jeho právníka se hudebník „těší na očištění svého jména“.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Americký raper a hudební producent Sean „Diddy“ Combs čelí obvinění ze spiknutí za účelem vydírání, obchodování se sexem a převozu za účelem provozování prostituce, informuje agentura Reuters.

Obžaloba byla zveřejněna poté, co byl Combs v pondělí večer zatčen. Podle 14stránkového materiálu proměnil své obchodní impérium v kriminální podnik, v němž se spolu se svými společníky podílel na obchodování se sexem, nucené práci a dalších trestných činech.

Dále v obžalobě stojí, že hudebník ženám vyhrožoval a nutil je, aby „naplňovaly jeho sexuální touhy“, cituje Reuters. Při mnoha příležitostech je „bil, tahal, kopal a házel po nich předměty“.

Dle prokurátora ženám Combs dával drogy a finanční podporu výměnou za účast při sexuálních aktivitách s prostituty. Aktivity měly být „pečlivě organizovaným sexuálním představením“.

Hudebníkův advokát Marc Agnifilo prohlásil, že raperovi příznivci „jsou zklamáni rozhodnutím úřadu státního žalobce, který pokračuje v tom, co pokládáme za nespravedlivé pronásledování“. Zároveň zdůraznil, že jeho klient „spolupracuje při vyšetřování“ a „těší se na očištění svého jména před soudem“.

Čtyřiapadesátiletý trojnásobný držitel ceny Grammy veškerá obvinění odmítá a jeho právníci dříve podané žaloby označili za „nechutné“ a „nepodložené“ pokusy dostat se k penězům.

Američtí federální agenti v březnu provedli razie v domech spojených se Seanem „Diddym“ Combsem v Los Angeles a v Miami. Podle amerického ministerstva pro vnitřní bezpečnost (DHS) domovní prohlídky souvisely s „probíhajícím vyšetřováním“ v New Yorku, Los Angeles a Miami. Combs, dříve známý jako Puff Daddy, čelí několika občanskoprávním žalobám, v nichž je obviňován ze sexuálního vykořisťování, sexuálního zneužívání a znásilnění.

Doporučované