Hlavní obsah

Americké úřady společně varují před hrozbou útoků kvůli 7. říjnu

Foto: Shutterstock.com

Od pondělí posílí hlídky policisté v celých Spojených státech. Ilustrační fotografie.

Společné prohlášení FBI a amerického ministerstva pro vnitřní bezpečnost nabádá k ostražitosti v souvislosti s masakrem, který před rokem provedl Hamás.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Pondělní výročí teroristického útoku Hamásu na Izrael by mohlo sloužit jako motivace pro násilné činy extremistů, varovaly ve společném prohlášení Federální úřad pro vyšetřování (FBI) a americké ministerstvo pro vnitřní bezpečnost ve společném prohlášení.

Informace o konkrétních hrozbách zatím úřady neuvedly, píše CNN.

Policejní hlídky v celých Spojených státech posílily hlídky v okolí židovských a muslimských institucí včetně synagog a mešit. Zvýšení policejní ostražitosti bude pokračovat také v období nadcházejících židovských svátků.

Kromě výše zmíněných míst bude policie dohlížet také na památky a další místa, na kterých se shromažďuje velké množství lidí. Právě ta by totiž mohla být cílem pro případné nenávistné trestné činy spáchané extremisty. Prohlášení také prosí, aby lidé pozorně sledovali své okolí a podezřelé aktivity hlásili příslušným úřadům.

Newyorská policie očekává, že opatření budou zachována i během následujících dvou týdnů. Místní strážci zákona budou spolupracovat se státní policií při detekci výbušnin na mostech a v tunelech, hlídka bude posílena o vrtulník. Zvýšení počtu mužů v terénu plánuje také policie v Los Angeles.

Doporučované