Hlavní obsah

Krajské volby

Čekáme na první výsledky
Výsledky voleb
StranaHlasy
ČSSD+DOMOV
0
JIH 12
0
ODS+TOP 09+STO
0
ČSSD+ČiKR
0
SOCDEM+SproK+RH
0

Volby do Senátu

Čekáme na první výsledky
Výsledky voleb

Americká prababička po ozařování vyhrála se stíracím losem pět milionů dolarů

Američanka i přes výhru neplánuje v dohledné době odejít do důchodu. Ilustrační fotografie.

Los si žena koupila náhodou poté, co kvůli zpožděnému letu odjela z letiště zpátky domů. Vyhranou částku plánuje investovat a také chce jet na Aljašku.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Pětasedmdesátiletá prababička Donna Osborneová vyhrála pět milionů dolarů na stírací los, který si koupila v červnu v obchodě na čerpací stanici v Lancaster County v Pensylvánii, informuje AP news.

Američanka, která nedávno dokončila ozařování kvůli rakovině prsu, si koupila nejdříve los za pět dolarů, který jí vyhrál 50 dolarů. Vyhranou částku poté použila ke koupi dalšího losu, díky kterému vyhrála pět milionů dolarů.

Los si podle svých slov koupila náhodou, plánovala letět s dcerou za rodinou na Floridu, ale kvůli zpoždění se nakonec sama rozhodla z letiště vrátit domů. „Moje dcera zůstala a odletěla na Floridu,“ řekla Osborneová. „Kdybych neopustila letiště, nikdy bych si ten los nekoupila!“

Výhře nejdříve nevěřila. „Vrátila jsem se do obchodu a řekla: Můžete to prosím zkontrolovat? Je to správné, nebo špatné? Prodavač řekl: Je to tak!“

Američanka desítky let pracovala na zajišťování dopravy pro náboženskou komunitu Amišů. I přes výhru neplánuje v dohledné době odejít do důchodu. „Nevím, co bych se sebou dělala, musím se hýbat,“ řekla. Část vyhraných peněz plánuje investovat a také chce vyrazit na Aljašku.

Po zdanění zbyde Osborneové kolem 3,6 milionu dolarů, uvedl server ABC News.

Související témata:

Doporučované