Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Pochyby o miliardové zakázce, vdova se marně domáhá peněz pro své děti a glosy Pirka a Mitrofanova

Záhady Josefa Klímy z 12. 9. 2019: Armádní zakázka za miliardy, vdova se marně domáhá peněz z pojistky pro své děti a glosy Pirka a Mitrofanova.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Česká armáda se chystá koupit dvanáct nových vrtulníků. Jde o byznys za miliardy a hlavním favoritem jsou dnes vrtulníky americké. Proč ale, když od začátku výběrového řízení, které začalo před pěti lety, vyhovovaly zadání nejlépe vrtulníky italské? Ptal se Josef Klíma.

Po manželově nečekané smrti zůstala sama se dvěma postiženými dětmi. Proč podle pojišťovny nemůže vdova získat peníze z životní pojistky a do jaké situace se díky tomuto postupu celá rodina dostala? Natáčela reportérka Petra Majerová.

V aktuálním vydání pořadu Záhady Josefa Klímy nechybí ani tradiční glosátoři. Komentátor deníku Právo Alexandr Mitrofanov se zaměřil na proces zastavování–nezastavování trestního stíhání Andreje Babiše. A profesor Jan Pirk se pozastavil nad nedávnou debatou na téma obnovení pomníku našim pohraničníkům v severních Čechách.

Pořad Záhady Josefa Klímy můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam v novém čase – každý čtvrtek od 20:50.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované