Hlavní obsah

Z každého prodaného bytu v Praze dostane stát milion, upozorňuje developer Kunovský

Developer byl horší nadávka než korupčník, vzpomíná muž, který zastavěl Prahu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Nálepka zločinců už je naštěstí minulostí. A nezapomeňte, že největším developerem byl Karel IV., říká vlivný stavitel.

Článek

Plná peněženka není všechno. Své o tom ví i majitel společnosti Central Group, která v Praze za čtvrtstoletí postavila na patnáct tisíc bytů. „Když před vámi šermují ne zcela střízliví vojáci samopaly, není to nejpříjemnější záležitost,“ popisuje v novém díle pořadu Kam to bude? Dušan Kunovský své zážitky z cest.

Muž, který se svým majetkem odhadovaným na 15 miliard korun patří do dvacítky nejbohatších Čechů, totiž dělí svůj čas mezi byznys a cestování zhruba půl na půl.

„Cesty potřebuji, abych byl schopný psychicky ustát byznys,“ říká trochu v nadsázce.

Byly ovšem doby, kdy právě jeho podnikání bylo vnímáno trochu jako organizovaný gang. „V předminulých komunálních volbách byl developer horší nadávka než korupčník. Všechno se zastavilo. Teď už je to lepší, my zlepšili komunikaci, teď ještě aby stát taky zlepšil povolování staveb, jinak se Praha zhroutí,“ varuje Kunovský s tím, že pro začátek by stačilo, kdyby úřady plnily své povinnosti. „Notabene z každého prodaného bytu v Praze stát dostane milion korun,“ dodává.

Jak se s nálepkou zločince vyrovnával? Proč jsou byty tak drahé? Dopadá na firmu jeho životní styl, kdy zhruba půl roku tráví za hranicemi? A kdy mu bylo při cestování nejvíc úzko? I o tom vypráví Kunovský, který se účastnil Dakaru a došel i na severní pól.

Pořad Kam to bude? vysílá celoplošná Televize Seznam.

Jak nás naladit? Jednoduchý návod najdete ZDE.

Reklama

Doporučované