Článek
Na začátku byl nápad Tomáše Dyntara na whisky bar a hotel v židovské části Třebíče, pak ale poznal Ondřeje Chládka, který viděl mnohem dál a ve větších číslech.
Ondřej opustil své předchozí zaměstnání a i přesto, že mu hrozilo několik exekucí a nově se mu rozrůstala rodina, se po hlavě pustil do budování značky Česká whisky.
Tomáš, Ondřej a další kolegové se snažili k nápoji, který u nás nemá příliš dlouhou tradici, přistupovat maximálně zodpovědně. Můžou se tak pyšnit například výrobnou vlastních sudů, ve kterých whisky zraje a získává tu správnou barvu.
V loňském roce stočili Single Malt Whisky 20 tisíc lahví, letos jich plánují 60 tisíc a jsou si vědomí, že ani to nebude stačit. Proto kluci momentálně rekonstruují lihovar, kam výrobu přesunou.
Česká whisky si našla své zájemce nejen v České republice, ale i ve světě. Již brzy budou také spuštěny investice do sudů whisky, o které je velký zájem mezi milionáři. Jelikož je tato investice určená pro zkušenější investory, vstupní částka, za kterou můžete do whisky investovat, začíná právě na milionu korun.
V dílu uvidíte, jak se Česká whisky vyrábí, jak se hledají investoři – milionáři a jaký další rozvoj firmu čeká.