Hlavní obsah

Whisky jako tradiční český nápoj a milionová investice? Tři kluci z Třebíče dokazují, že to jde

Českou whisky děláme pro vnuky, už teď o ni ale mají zájem milionáři. Říkají zakladatelé České whisky.Video: Anita Baselová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Výroba whisky se na počátku příliš neliší od výroby piva. Nejen ve Skotsku nebo Irsku si tak můžete dát dobrou whisky, kvalitní nápoj umí vyrobit i v Třebíči. Oceňují ho nejen v zahraničí, ale i čeští milionáři, kteří se do whisky rozhodli své miliony investovat.

Článek

Na začátku byl nápad Tomáše Dyntara na whisky bar a hotel v židovské části Třebíče, pak ale poznal Ondřeje Chládka, který viděl mnohem dál a ve větších číslech.

Ondřej opustil své předchozí zaměstnání a i přesto, že mu hrozilo několik exekucí a nově se mu rozrůstala rodina, se po hlavě pustil do budování značky Česká whisky.

Tomáš, Ondřej a další kolegové se snažili k nápoji, který u nás nemá příliš dlouhou tradici, přistupovat maximálně zodpovědně. Můžou se tak pyšnit například výrobnou vlastních sudů, ve kterých whisky zraje a získává tu správnou barvu.

V loňském roce stočili Single Malt Whisky 20 tisíc lahví, letos jich plánují 60 tisíc a jsou si vědomí, že ani to nebude stačit. Proto kluci momentálně rekonstruují lihovar, kam výrobu přesunou.

Česká whisky si našla své zájemce nejen v České republice, ale i ve světě. Již brzy budou také spuštěny investice do sudů whisky, o které je velký zájem mezi milionáři. Jelikož je tato investice určená pro zkušenější investory, vstupní částka, za kterou můžete do whisky investovat, začíná právě na milionu korun.

V dílu uvidíte, jak se Česká whisky vyrábí, jak se hledají investoři – milionáři a jaký další rozvoj firmu čeká.

Reklama

Doporučované