Hlavní obsah

Vývar k snídani? Proč ne, řekla si a začala vařit Siláka. Teď učí i turisty, jak chutnají nejlepší česká jídla

Pořad #ZDAVUVEN.Video: Anita Baselová, Seznam Zprávy

Když odcestovala do Ameriky, uvědomila si, jaký poklad v podobě tradičních českých jídel v Česku máme. Po návratu začala psát o české klasice blog, se svým vydařeným vývarem pod značkou Silák podnikala a osvětu o slow foodu dělá ve školkách i mezi turisty.

Článek

Anna Grosmanová toho stihla už opravdu hodně. Všechny projekty, do kterých se pustila, přitom spojuje jedno - skvělé jídlo, jež je vařené s láskou a z chytře vybraných surovin.

Anička se při psaní blogu „provařila“ přes známou českou kuchařku Marie Janků-Sandtnerové, poradit si musela s žabími stehýnky i brzlíky. Díky těmto zkušenostem se ale dostala do kulinářské komunity i mezi lidi, které zajímal takzvaný slow food.

Šikovná kuchařka i podnikatelka pak uvedla na trh bylinné sirupy Divoženka, vývary Silák a podílí se i na projektu Záhony pro školky, v rámci něhož učí děti, jak a kde vzniká ovoce a zelenina, které většinou znají jen ze supermarketů.

Jak se ženám podniká v gastronomii a jak se věnovat více projektům zároveň, se dozvíte v úvodním videu.

Nové díly magazínu #ZDAVUVEN můžete v premiéře sledovat vždy v úterý od 20:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Doporučované