Hlavní obsah

Trump chce debatu na Fox News. Podle týmu Harrisové má strach z ABC

Foto: Shutterstock.com

Donald Trump.

aktualizováno •

Harrisová minulý měsíc uvedla, že je „připravena“, když televize Fox News navrhla prezidentskou debatu mezi oběma kandidáty na 17. září. Za nový termín debaty Trumpa viní.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Republikánský prezidentský kandidát Donald Trump navrhl, že se utká v debatě s demokratickou viceprezidentkou Kamalou Harrisovou na televizní stanici Fox News, která se bude konat 4. září. Bývalý americký prezident to napsal v pátek pozdě večer v příspěvku na sociální síti Truth Social.

Volební tým Harrisové ale konání této akce nepotvrdil a mezitím Trumpa obvinil, že porušil své slovo, když pro televizní debatu s Harrisovou navrhl nový termín místo původně plánované druhé debaty s Bidenem na stanici ABC.

„Pravidla budou podobná pravidlům mé debaty s Ospalým Joem (Sleepy Joe), se kterým jeho strana zachází příšerně, ale s plnou arénou diváků,“ uvedl Trump. Narážel tím na prezidenta Joea Bidena, který se mezitím další kandidatury vzdal.

Trumpův příspěvek byl podle agentury Reuters na několik minut odstraněn, poté se ale objevil znovu. Trump mezitím smazal svůj návrh na „velké“ setkání s občany ve stejném termínu, pokud by Harrisová „nebyla ochotna nebo schopna debatovat“.

Když Biden 21. července odstoupil z volebního klání a podpořil Harrisovou, Trump řekl, že s ní debatovat nebude, protože není oficiální kandidátkou. Jako důkaz její nedostatečné podpory dodal, že ji dosud nepodpořil bývalý prezident Barack Obama. Ten tak učinil o den později. Tento týden v pátek si Harrisová zajistila hlasy delegátů potřebné k získání demokratické nominace.

Doporučované