Hlavní obsah

Meta zrušila omezení Trumpových účtů na facebooku a instagramu

Foto: Tennessee Witney, Shutterstock.com

Trump po vyloučení ze sociálních sítí v roce 2021 začal používat platformu Truth Social.

Krokem chce Trumpovi, jakožto kandidátovi na prezidenta USA, zajistit před listopadovými volbami stejné podmínky jako jeho soupeři Joeu Bidenovi.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Společnost Meta ukončila omezení účtů bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa na svých platformách Facebook a Instagram. Napsal to server BBC.

Krok souvisí s listopadovými prezidentskými volbami, kde se Trump nejspíše utká se současným prezidentem USA Joem Bidenem.

Meta uvedla, že tím chce zajistit oběma kandidátům stejné podmínky. Dodala také, že pro dvojici platí stejná pravidla jako pro všechny ostatní, a to včetně zásad, jejichž cílem je zabránit nenávistným projevům a podněcování k násilí.

Trumpovi byly účty pozastaveny v roce 2021 v souvislosti s útoky na sídlo amerického Kongresu, kam vtrhli jeho příznivci. Loni je Meta sice obnovila, ale nadále podléhaly monitorování.

Pětačtyřicátý prezident Spojených států měl zablokován i přístup na platformy Twitter a YouTube. Exprezident následně začal komunikovat na síti Truth Social, kterou založil.

Na twitter se Trump vrátil v roce 2022 poté, co společnost převzal Elon Musk, jenž později síť přejmenoval na X, a o obnovení účtu nechal uživatele sociální platformy hlasovat. Pro „Ano“ hlasovalo 51,8 procenta z nich.

Doporučované