Hlavní obsah

Krajské volby

Konečné výsledky voleb v ČR
Sečteno 100 %
Výsledky voleb
StranaHlasy
ANO
842 947
ODS
140 544
KDU+ODS+TOP 09
131 058
STAN
130 347
Piráti
85 169

Volby do Senátu

Výsledky 1. kola voleb
Sečteno 100 %
Výsledky voleb

Detailní mapa krajských výsledků: Podívejte se, jak volili vaši sousedé

Výsledky voleb až na úroveň jednotlivých okrsků. Detailní přehled výsledků letošních voleb do zastupitelstev 13 krajů České republiky.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Jak se volilo ve vaší ulici

Mapy vycházejí z dat, která publikoval Český statistický úřad. Můžete se v nich zaměřit na místo, které vás zajímá, ať už je to ulice, kde zrovna žijete, nebo vaše rodiště. Stačí mapu přiblížit na vybraný detail. Každý kraj má vlastní mapu a kraje jsou seřazeny od největšího k nejmenšímu.

Legenda ukazuje vždy ty subjekty, které vyhrály aspoň v jednom okrsku daného kraje.

Tento obsah je dostupný jen přihlášeným uživatelůmPřihlásit se

Listováním v mapě (šipkami) se zobrazují postupně jednotlivé kraje. Přiblížením se zobrazí podrobnosti na úrovni jednotlivých okrsků a je možné si je prohlédnout detailně až do vybrané ulice.

Kliknutím na plochu okrsku se zobrazí kompletní výsledky v daném místě a celkové volební zisky všech stran.

ODS nepřesvědčila ani nejbližší okolí Prahy

Ve Středočeském kraji na první pohled zaujme prstenec kolem Prahy a hlavních komunikací do hlavního města. Zde jsou velice viditelní voliči STAN a dlužno dodat, že v řadě obcí je tu koalice Spolu až na třetím místě za ANO.

Čím víc se vzdalujeme od Prahy a od dobrého spojení, tím spíš začíná dominovat hnutí ANO. Naproti tomu STAN a ODS s rostoucí vzdáleností od Prahy slábnou.

Babiš už bere celý Moravskoslezský kraj

V okrscích na severu Moravy a ve Slezsku těžko najít místo, kde by neuspělo hnutí ANO. Jen na několika ostrůvcích uspěl STAN, ještě méně pak koalice Spolu.

Na závěr ještě postřeh k hnutí Přísaha, které se (zejména v koalici s Motoristy) profiluje jako protisystémový subjekt. Nyní je ale ve většině okrsků vidět, že žádnou větší podporu nemá ani v baště Roberta Šlachty, obci Pohořelice. Zde sice Přísaha dosáhla nadprůměrných 14 % hlasů, ale mnohem silnější jsou tu Spolu a ANO (shodně po 34 %).

Krajské a senátní volby 2024

Volby do zastupitelstev krajů a první kolo voleb do Senátu skončily v sobotu 21. září 2024 ve 14 hodin. Jaká byla volební účast? Druhé kolo senátních voleb se koná o týden později, tedy v pátek 27. září (14:00 - 22:00) a v sobotu 28. září (8:00 - 14:00).

Doporučované