Hlavní obsah

Krajské volby

Konečné výsledky voleb v ČR
Sečteno 100 %
Výsledky voleb
StranaHlasy
ANO
842 947
ODS
140 544
KDU+ODS+TOP 09
131 058
STAN
130 347
Piráti
85 169

Volby do Senátu

Výsledky 1. kola voleb
Sečteno 100 %
Výsledky voleb

Detailní mapa krajských výsledků: Podívejte se, jak volili vaši sousedé

Výsledky voleb až na úroveň jednotlivých okrsků. Detailní přehled výsledků letošních voleb do zastupitelstev 13 krajů České republiky.

Článek

Jak se volilo ve vaší ulici

Mapy vycházejí z dat, která publikoval Český statistický úřad. Můžete se v nich zaměřit na místo, které vás zajímá, ať už je to ulice, kde zrovna žijete, nebo vaše rodiště. Stačí mapu přiblížit na vybraný detail. Každý kraj má vlastní mapu a kraje jsou seřazeny od největšího k nejmenšímu.

Legenda ukazuje vždy ty subjekty, které vyhrály aspoň v jednom okrsku daného kraje.

Tento obsah je dostupný jen přihlášeným uživatelůmPřihlásit se

Listováním v mapě (šipkami) se zobrazují postupně jednotlivé kraje. Přiblížením se zobrazí podrobnosti na úrovni jednotlivých okrsků a je možné si je prohlédnout detailně až do vybrané ulice.

Kliknutím na plochu okrsku se zobrazí kompletní výsledky v daném místě a celkové volební zisky všech stran.

ODS nepřesvědčila ani nejbližší okolí Prahy

Ve Středočeském kraji na první pohled zaujme prstenec kolem Prahy a hlavních komunikací do hlavního města. Zde jsou velice viditelní voliči STAN a dlužno dodat, že v řadě obcí je tu koalice Spolu až na třetím místě za ANO.

Čím víc se vzdalujeme od Prahy a od dobrého spojení, tím spíš začíná dominovat hnutí ANO. Naproti tomu STAN a ODS s rostoucí vzdáleností od Prahy slábnou.

Babiš už bere celý Moravskoslezský kraj

V okrscích na severu Moravy a ve Slezsku těžko najít místo, kde by neuspělo hnutí ANO. Jen na několika ostrůvcích uspěl STAN, ještě méně pak koalice Spolu.

Na závěr ještě postřeh k hnutí Přísaha, které se (zejména v koalici s Motoristy) profiluje jako protisystémový subjekt. Nyní je ale ve většině okrsků vidět, že žádnou větší podporu nemá ani v baště Roberta Šlachty, obci Pohořelice. Zde sice Přísaha dosáhla nadprůměrných 14 % hlasů, ale mnohem silnější jsou tu Spolu a ANO (shodně po 34 %).

Krajské a senátní volby 2024

Volby do zastupitelstev krajů a první kolo voleb do Senátu skončily v sobotu 21. září 2024 ve 14 hodin. Jaká byla volební účast? Druhé kolo senátních voleb se koná o týden později, tedy v pátek 27. září (14:00 - 22:00) a v sobotu 28. září (8:00 - 14:00).

Doporučované