Hlavní obsah
Velký znak České republiky

Volby do Senátu

Výsledky 2. kola voleb
Sečteno 100 %
Výsledky voleb

Detailní mapa senátních výsledků: Podívejte se, jak volili vaši sousedé

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Výsledky voleb až na úroveň jednotlivých okrsků. Detailní přehled výsledků druhého kola voleb do Senátu.

Článek

Jak se volilo ve vaší ulici

Mapy vycházejí z dat, která publikoval Český statistický úřad. Můžete se v nich zaměřit na místo, které vás zajímá, ať už je to ulice, kde zrovna žijete, nebo vaše rodiště. Stačí mapu přiblížit na vybraný detail. Mapy jsou rozděleny na dvě části - nejprve Čechy a poté Morava a Slezsko. Každý volební obvod má vlastní mapu.

Listováním v mapě (šipkami) se zobrazují postupně jednotlivé senátní obvody. Přiblížením se zobrazí podrobnosti na úrovni jednotlivých okrsků a je možné si je prohlédnout detailně až do vybrané ulice.

Kliknutím na plochu okrsku se zobrazí kompletní výsledky v daném místě.

Čechy

V Čechách byli zvoleni již minulý týden v prvním kolem Jana Mračková Vildumetzová (ANO, obvod Sokolov) a Pavel Fischer (TOP 09, Praha 12). Volilo se tedy jen ve zbývajících 14 českých obvodech.

Morava a Slezsko

Na Moravě a ve Slezsku byli dokonce tři senátoři zvoleni již v prvním kole - Martin Bednář (ANO, Ostrava), Petr Vícha (SOCDEM, Karviná) a Jiří Čunek (KDU-ČSL, Vsetín). Hlasovalo se tedy už jen v sedmi obvodech.

Současné složení Senátu

V právě proběhlých volbách sice posílilo ANO, které v Senátu doposud úzce spolupracovalo se SOCDEM a měly by mít třetí největší klub v Senátu. Největším klubem nadále zůstává spojený klub ODS a TOP 09, následovaný klubem STAN. Čtvrtým největším klubem bude KDU-ČSL.

Doporučované