Hlavní obsah

Veverka a pavouček. Netradiční maso, které si můžete připravit jako steak

Radek Hrdina griluje s šéfkuchařem restaurace Zas a znova.Video: Kamila Bejlková

Tentokrát se Radek Hrdina s šéfkuchařem restaurace Zas a znova Petrem Hajným zaměřil na netradiční hovězí maso – pavoučka, veverku a oponku.

Článek

Svíčková, roštěnec nebo ořech. To jsou části hovězího masa, které jsou většině lidí dobře známé. Vhodné steakové maso je ale i oponka, pavouček nebo veverka. Jsou to namáhané svaly, které se rychle propečou. U steaků je hlavně důležité si je dostatečně v předstihu vyndat z lednice. Pak už můžete zvolit marinádu podle své chuti nebo se inspirujte v úvodním videu. Jako přílohu zvolil Petr Hajný vařené brambory a cibuli, které v celku vložil na grilovací rošt a nechal propéct.

Pořad Rodinka letní speciál sledujte každý všední den od 8:00 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak ji naladit? Poradí praktický návod.

Související témata:

Doporučované