Článek
„A nakonec zastrouháme lanýžem,“ dokončuje „výuku“ reportéra Seznamu jeden z nejlepších českých šéfkuchařů Jan Punčochář. Pochutinou, jejíž kilogram stojí přes tisíc eur, vylepšuje tradiční jitrnice. I to je důvod, proč jídlo v luxusních restauracích nevyjde lacino.
„Není to jen surovinami. Příprava kvalitního jídla vyžaduje také víc personálu,“ vysvětluje muž, který byl již třikrát oceněn jako nejlepší šéfkuchař Česka. A to přesto, že slavná michelinská hvězda se mu vyhýbá.
„Získat a hlavně udržet ji je extrémně finančně náročné. Jistěže podpoří byznys, ale vystřelí i náklady,“ popisuje šéf kuchyně restaurace Grand Cru, který se ovšem podle informací Seznamu připravuje na přesun do nového projektu. Údaje ze světa mu dávají za pravdu. Podívejte se v reportáži nahoře ve videu.
A hlavně nahlédněte do toho, jak se dělají jitrnice pro gurmety a jestli náš reportér aspoň jednu zvládl.
Reportáž je součástí magazínu o byznysu, který každý všední den vysílá od 14.00 a od 21.30 celoplošná Televize Seznam.
Jak nás naladit? Jednoduchý návod najdete ZDE.