Hlavní obsah

Trojice v Brně vykrádá prázdné domy, pátrá po ní policie

Trojice neznámých pachatelů v Brně vykrádá prázdné domy, do kterých se dostává vykopnutím vstupních dveří. Policie žádá o pomoc veřejnost, na svém webu zveřejnila fotografie podezřelých i video.

Článek

Na začátku dubna se pachatelé zaměřili na čtvrť Maloměřice. „Násilím vykopli vchodové dveře a útroby rychle prohledali. Z liduprázdného obydlí pak odcizili dvě jízdní kola, na která nasedli a z místa odjeli,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala. Škoda je v tomto případě vyčíslena na 10 000 korun.

Stejná skupina má podle policie na svědomí minimálně ještě jedno další násilné vloupání. Z nedalekého rodinného domku se jim podařilo vzít notebook. V tomto případě škoda převýšila 18 000 korun.

Prvním pachatelem je podle policie muž, který měl tmavé, nakrátko střižené vlasy. Oblečený byl do světlé mikiny s dlouhým rukávem a kapucí. Dále měl na sobě tmavé kalhoty, tmavé boty a na očích měl nasazené sluneční brýle. Jeho komplic měl také tmavé, nakrátko střižené vlasy. Na sobě měl tmavou bundu s dlouhým rukávem, tmavé tričko s bílým nápisem a tmavé tepláky. Na nohou měl tmavé boty s bílou podrážkou. Společnost jim dělala žena, která měla dlouhé tmavé vlasy svázané do culíku. Oblečená byla do maskáčové kšiltovky, maskáčové bundy, černého trička a riflí. Na nohou měla tmavé boty.

Dotyčným v případě dopadení hrozí stíhání za trestné činy krádež a porušování domovní svobody. Policie žádá všechny, kdo by k této trojici mohli poskytnout informace, aby se ozvali na tísňovou linku 158. Mohou se obrátit i přímo na brněnské kriminalisty na telefonním čísle 974 625 469.

Související témata:

Doporučované