Hlavní obsah

Barbora Krejčíková slaví. Ve finále Wimbledonu přehrála Italku Paoliniovou

Foto: Profimedia.cz

Barbora Krejčíková s trofejí pro vítězku Wimbledonu.

aktualizováno •

Osmadvacetiletá tenistka potřebovala na vítězství tři sety. Zápas skončil 6:2, 2:6, 6:4.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Barbora Krejčíková je letošní vítězkou ženské dvouhry ve Wimbledonu. V bezmála dvouhodinové bitvě přehrála Italku Jasmine Paoliniovou, v současnosti sedmou hráčku žebříčku WTA.

„Nemám slov,“ řekla Krejčíková emotivně na centrálním kurtu. „Je neuvěřitelné, co se právě stalo.“ Vítězství označila za nejlepší den své tenisové kariéry a možná i života.

Vzdala hold Janě Novotné, své bývalé trenérce a vítězce Wimbledonu z roku 1998. Při pohledu na tabuli vítězů, kde bylo její jméno po boku Novotné, se rozplakala, napsal server Independent.

Osmadvacetiletá Češka vstoupila do sobotního zápasu lépe, když první set vyhrála 6:2. V tom druhém ovšem převzala iniciativu jen o pár týdnů mladší Paoliniová a získala ho rovněž poměrem 6:2.

„Krejčíková je k nepoznání od hráčky, která nastoupila do tohoto zápasu,“ komentovala dojem z druhého setu v BBC bývalá britská jednička Annabel Croftová. „Na začátku vypadala cílevědomě v každém jednotlivém hraném bodě, vypadala takticky. Ale všechno se to nějak vypařilo.“

Ve třetím setu se ale situace na kurtu opět změnila a obě hráčky si až do stavu 3:3 držely své podání. Pak ale přišel od Krejčíkové break, který následně při svém podání potvrdila.

V posledním gamu zápasu Paoliniová odvrátila dva mečboly, ten třetí ale Krejčíková proměnila a mohla slavit.

Čtvrtý titul z grandslamu

Připomeňme, že Češka do finále nejslavnějšího tenisového turnaje planety postoupila poté, co v semifinále porazila na 6:4 Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu, která byla největší favoritkou Wimbledonu.

Dveře do semifinále si osmadvacetiletá česká tenistka v předchozím turnaji otevřela vítězstvím 6:4, 7:6 nad Lotyškou Jelenou Ostapenkovou.

V samotném finále Wimbledonu si zahrála v singlu za svou kariéru poprvé, v minulosti zde ale dvakrát zvítězila ve čtyřhře.

Krejčíková, aktuálně 32. hráčka žebříčku WTA, získala svůj druhý grandslamový titul ve dvouhře. V roce 2021 opanovala Roland Garros, když ve finále přehrála Rusku Pavljučenkovovou.

+7

AKTUALIZACE: Přidali jsme vyjádření Barbory Krejčíkové po finále.

Doporučované