Hlavní obsah

Procházka se vrací. O titul se utká s Pereirou

Foto: Profimedia.cz

Bojovník MMA Jiří Procházka.

Zápasník UFC Jiří Procházka se vrací do oktagonu. Již v sobotu se v newyorské Madison Square Garden utká o titul šampiona v polotěžké váze s Alexem Pereirou.

Článek

Jiří Procházka, nejlepší český bojovník MMA, se brzy vrátí do oktagonu organizace UFC. Jeho soupeřem v zápase o pás šampiona v polotěžké váze bude bývalý šampion střední váhy Brazilec Alex Pereira. Prestižní událost se bude konat 11. listopadu v Madison Square Garden v New Yorku.

„Půjde o fascinující souboj zápasníků, kteří pracují zcela odlišnými způsoby, protože Procházka je nepředvídatelný a jedná na základě instinktu a citu, zatímco Pereira je strukturovanější a zásadovější. Každý z nich v sobě neustále nosí děsivou sílu a disponuje zbraněmi, kterými může toho druhého udolat,“ láká UFC na zápas na svých webových stránkách.

Na UFC 275 se Procházka stal šampionem, když pouhých 28 vteřin před koncem zápasu donutil škrcením Glovera Teixeiru k odklepání. Později se, těsně před odvetou, musel titulu vzdát – poté, co utrpěl zranění ramene, které si vyžádalo operaci, jej uvolnil.

Jednatřicetiletý Čech je nyní ale zcela zdravý a vrací se do boje. Podle původních plánů se měl Procházka v souboji o titul postavit Jamahalu Hillovi, ten se ale také zranil – Procházka tak nakonec nastoupí právě proti výše zmiňovanému Pereirovi.

Při dlouho očekávaném návratu do akce, o jehož termínu se horlivě spekulovalo, bude jistě chtít navázat na svou bilanci 3–0 v oktagonu a sérii 13 vítězných zápasů.

Procházka sdílel svou radost a odhodlání na sociálních sítích, kam v průběhu posledních týdnů pravidelně přispíval fotografiemi z příprav na veledůležitý návrat. V příspěvcích zdůrazňoval, že nejde jen o pás, ale také o výkon.

Pro Pereiru je listopadové vystoupení v Madison Square Garden takřka každoroční záležitostí. Před dvěma lety tam na UFC 268 vyhrál svůj debutový zápas nad Andreasem Michailidisem, loni na tento úspěch navázal ziskem titulu ve střední váze od Israela Adesanyi.

Nyní se utká s mnohem zkušenějším Procházkou, ale na to už je zvyklý. „To, co ho dělá nebezpečným, jsou všechny ty zkušenosti, které má. Je to zkušený bojovník. Je nebezpečný, ale to mi pomáhá udržet si přehled a nepřehlížet ho. Ve skutečnosti se připravuji na to, že tam půjdu a udělám to. Je to zkušený a ostřílený chlapík. To v tom hraje roli,“ řekl Pereira.

Související témata:

Doporučované