Hlavní obsah

Zaujme česká výprava Paříž? Novou kolekci olympioniků zdobí atypické detaily

Foto: olympijskytym.cz/Jakub Zeman

Součástí kolekce je i trenčkot, který má propojit Česko s pořadatelskou zemí Francií.

Už za pár týdnů se při slavnostním zahájení olympijských her v Paříži na řece Seině představí i čeští olympionici v moderní kolekci.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Čeští sportovci se během olympijských her v Paříži představí tradičně v národních barvách. Letos bude ale jejich oblečení poměrně atypické – pláště, boty či šátky na sobě totiž mají zajímavé detaily, které si pochvaluje i předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

„Ani v davu nás rozhodně nikdo nepřehlédne. Právě toho chceme dosáhnout v srdci Paříže, hlavního města módy,“ řekl Kejval.

Trenčkot, který je součástí kolekce, má propojit Česko s pořadatelskou zemí Francií jako hlavní prvek kolekce pro zahajovací ceremoniál, pro jejíž tvorbu Český olympijský tým a ALPINE PRO spojily síly s designérem Janem Černým.

„Mou generaci design kolekce pro slavnostní zahájení možná zaskočí, ale nosit ji na slavnostním zahájení budou hlavně mladí lidé, kterým je tvorba Jana Černého blízká. A pokud se sportovci cítí v oblečení dobře, mají také potřebné sebevědomí pro svůj sportovní výkon, na který se všichni těšíme,“ dodal Kejval.

Anketa

Líbí se vám česká kolekce pro zahajovací ceremoniál OH v Paříži?
Ano
11,8 %
Ne
88,2 %
Celkem hlasovalo 13294 čtenářů.

+1

Olympijské hry 2024 v Paříži

Doporučované