Hlavní obsah

Vtipy jsou zničující, promluvila po výsměchu na olympiádě australská tanečnice

Foto: Profimedia.cz

Rachel Gunnová během svého olympijského vystoupení.

Australská tanečnice breakdance a olympionička Rachael Gunnová promluvila o negativních komentářích na její vystoupení na LOH v Paříži. Zároveň požádala o soukromí pro svou rodinu a přátele.

Článek

Australská breakdancerka Rachael Gunnová promluvila o kritických a negativních reakcích, které schytávala po svém výkonu na olympijských hrách v Paříži. Uvedla, že komentáře jsou „dost zničující“ a přeje si soukromí pro svou rodinu a přátele, informuje server The Guardian.

Gunnová se během olympijských her v Paříži stala internetovou celebritou. Z jejího soutěžního vystoupení začaly vznikat takzvané „memes“, tedy vtipná videa či obrázky šířící se po sociálních sítích.

Záběry 36leté Gunnové, známé pod přezdívkou „Raygun“, jak soutěží v kolové fázi soutěže žen v breakingu, se okamžitě staly virálními. Uživatelé sociálních médií byli zmateni jejím neobvyklým stylem. Komentátor dokonce přirovnal její taneční styl ke scéně, kterou ztropí malé dítě, když chce pozornost, uvádí Forbes.

„Šla jsem tam a bavila jsem se - brala jsem to velmi vážně. V přípravě na olympiádu jsem dřela jako kůň a dala jsem do toho všechno. Opravdu,“ reaguje Gunnová na komentáře.

„Velmi si vážím pozitivního přístupu a jsem ráda, že jsem mohla do vašich životů přinést trochu radosti. V to jsem doufala,“ uvedla Gunnová ve svém čtvrtečním videopříspěvku na instagramu. Připustila také, že si neuvědomila, že její vystoupení může vyvolat i nenávistné komentáře.

„Nikdy jsem nechtěla porazit tyto [další soutěžící] dívky v tom, co umí nejlépe, v dynamických a silových pohybech, takže jsem se chtěla pohybovat jinak, být umělecká a kreativní,“ vysvětluje Gunnová. „Vždycky jsem byla outsider a chtěla jsem se prosadit jinak.“

Hlavní porotce breakdance Martin Gilian její vystoupení hájil s tím, že breakdance je „především o originalitě“ a hledání inspirace ve vlastních kořenech, cituje The Forbes. „Přesně tohle Raygun dělala,“ řekl Gilian. „Inspirovala se svým okolím, což byl v tomto případě například klokan.“ I tento taneční pohyb se však stal používaným internetovým vtipem.

Gunnová požádala o soukromí a uvedla, že po několikatýdenní dovolené po Evropě bude na případné otázky odpovídat až po návratu do Austrálie. „Ráda bych požádala tisk, aby přestal obtěžovat mou rodinu, mé přátele, australskou komunitu breakdancerů a širší komunitu streetdancerů. Všichni si toho v důsledku hodně prožili, proto vás prosím, abyste respektovali jejich soukromí.“

Breaking se na olympijských hrách 2028 neobjeví

Breaking (hovorově známý jako breakdance) debutoval na hrách v Paříži v roce 2024.

Po svém debutu na letních hrách se však tento taneční sport nedočká opakování. Mluvčí Mezinárodního olympijského výboru potvrdil, že na olympijských hrách v roce 2028, které se budou konat v Los Angeles, se breaking neobjeví, informuje server People.

K vyřazení sportu dojte i přes to, že pozornost věnovaná jeho sportovcům - známým jako B-boys a B-girls - navíc od Paříže nesmírně vzrostla.

Doporučované