Hlavní obsah

Renomovaný olympijský komentátor Ballard skončil kvůli sexistické poznámce

Foto: Shutterstock.com

Letošní letní olympiáda se koná v Paříži. Ilustrační fotografie.

Bob Ballard patří mezi známé sportovní komentátory. Na letošních olympijských hrách se ale dopustil sexistické poznámky, kvůli které musel opustit komentátorský tým.

Článek

Sexistická poznámka stála zkušeného sportovního komentátora britské společnosti Eurosport Boba Ballarda místo na olympiádě, píše BBC. Známý komentátor měl v Paříži na starost plavání, vítězství australských plavkyň v závodě 4×100 m bylo ale to poslední, ke kterému se mohl na hrách vyjádřit.

Mollie O'Callaghanová, Emma McKeonová, Meg Harrisová a Shayna Jacková právě porazily USA a Čínu a Austrálie jejich zásluhou získala zlatou medaili na čtvrté olympiádě v řadě. Mávaly davům a oslavovaly úspěch, když Ballard pronesl svůj komentář: „Víte, jaké jsou ženy… poflakují se kolem, líčí se.“

Jeho spolukomentátorka a britská šampionka v plavání Lizzie Simmondsová jeho poznámku okamžitě označila za „nehoráznou“, což Ballarda rozesmálo. V neděli Eurosport uvedl, že Ballard, který byl dříve dlouholetým reportérem a moderátorem BBC, se do vysílání nevrátí.

„Během včerejšího večera se komentátor Bob Ballard dopustil nevhodného komentáře,“ uvedla televize v prohlášení. „Z tohoto důvodu byl s okamžitou platností vyřazen z našeho komentátorského seznamu.“

Ballard se ke svým výrokům zatím veřejně nevyjádřil.

Doporučované