Hlavní obsah

„Omlouvám se, lásko.“ Italský vlajkonoš ztratil v Seině snubní prsten

Foto: Shutterstock.com

Gianmarco Tamberi si podle své typické závodní úpravy tváře nechává přezdívat „halfshave“.

Na posledních hrách vyhrál italský výškař Gianmarco Tamberi zlatou medaili v jednom z nejemotivnějších příběhů tokijské olympiády. V Paříži si vysloužil pozici vlajkonoše, což s sebou ovšem přineslo i jistou dávku smůly.

Článek

Italský skokan do výšky Gianmarco Tamberi se omluvil své ženě poté, co během zahajovacího ceremoniálu olympijských her v Paříži ztratil snubní prsten.

Dvaatřicetiletý atlet právě mával zeleno-bílo-červenou trikolorou, když mu prsten sklouzl z prstu. Společně s šermířkou Ariannou Errigovou, která již má doma kompletní sbírku medailí všech tří kovů z předchozích her, byl vlajkonošem italské výpravy.

„Je mi to tak líto“

„Omlouvám se, lásko moje, je mi to tak líto,“ napsal v příspěvku na instagramu věnovaném své manželce Chiaře Bontempi Tamberiové.

Olympijský vítěz z Tokia a mistr světa z Budapešti 2023 našel i několik možných vysvětlení, proč k nešťastnému incidentu mohlo dojít. Na vině tak může být příliš mnoho vody, příliš mnoho kilogramů shozených za posledních několik měsíců nebo možná „nezkrotné nadšení“ z okamžiku.

„Nejspíš všechny tři –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ faktem ale zůstává, že jsem prsten cítil, jak mi vyklouznul, viděl jsem ho letět,“ dodává sportovec, který si nechává přezdívat „halfshave“ s odkazem na jeho tradiční závodní úpravu tváře, kdy jednu půlku nechává oholenou a druhou nikoli.

Skokan se nicméně snaží být nad věcí a píše, že když už se něco podobného muselo stát, nedokáže si představit lepší místo. „Prsten nyní zůstane navždy v korytě řeky ve městě lásky.“ Manželce navrhnul, aby situace dopadla ještě více „poeticky“, že mohou do Seiny hodit i její prsten.

Chiara ostatně informaci přijala s grácií. „Jen ty jsi z toho dokázal udělat něco romantického,“ napsala pod manželovu omluvu.

Pár je svůj od září 2022.

Tamberi bude v Paříži obhajovat olympijské zlato. V Tokiu 2020 zvítězil výkonem 237 centimetrů. Laťku ve stejné výšce tehdy překonal i jeden jeho soupeř, Mutaz Essa Baršim z Kataru, který měl dokonce i stejný zápis.

Organizátoři her se obou výškařů zeptali, zda si přejí pokračovat v rozeskakování, nebo se o prvenství podělí. A atleti se rozhodli dále nepokračovat, nejcennější medaili si tak domů odvezli oba. Video radujících se šampionů se následně stalo jedním z nejemotivnějších a nejsilnějších okamžiků her.

Související témata:
Gianmarco Tamberi
Snubní prsteny

Doporučované