Hlavní obsah

Kvíz: Vyznáte se ve všech sportech na olympiádě? Zkuste náš test

Foto: Shutterstock.com

V Paříži se letos konají letní olympijské hry.

V Paříži probíhají olympijské hry. Otestujte své vědomosti o disciplínách, které jsou méně vidět, jsou méně tradiční. Pokud tento test zvládnete bez chyby, jste opravdoví znalci sportu.

Článek

Každé čtyři roky se to s příchodem olympijských her opakuje. Objevujeme sporty, o kterých jsme od poslední olympiády neslyšeli. Stáváme se znalci disciplín, které nevídáme na obrazovkách zdaleka tak často jako fotbal, tenis nebo atletiku.

Pojďte si zkusit otestovat vaše znalosti v „malých“ olympijských sportech. Už proto, že medaile z nich je ze stejného zlata jako ta tenisová, atletická nebo fotbalová.

1. Začneme samozřejmě něčím jednodušším. Badminton patří ve světě (v Asii hlavně) mezi extrémně populární sporty a na olympiádě není žádným nováčkem. Ale z pohledu české výpravy nikdy nebyl „ve světle ramp“. Víte, jakou rychlostí létá míček přes síť při badmintonovém zápase?
Foto: Badminton Europe/Badminton Lithuania, Seznam Zprávy
2. Úplným nováčkem mezi sporty na olympiádě bude v Paříži breakdance. Vlastní tanec se skládá z několika prvků. Co se například děje při jednom z nich, označovaném freezes?
3. Proč se olympijskému ragby říká sedmičkové?
Foto: Shutterstock.com
4. Na některých olympiádách se objevily sporty, v nichž se oficiálně nesoutěžilo, ale byly v programu jako ukázkové. Který sport tuto roli hrál na olympiádě v roce 1900?
Foto: Profimedia.cz
5. Ve kterém sportu se může použít čabraka?
6. Pojďme k šermířům. Která zbraň je nejtěžší: fleret, šavle, nebo kord?
Foto: FB Jiřího Berana (A. Bizzi), Seznam Zprávy
7. A teď něco, co díky Adamu Ondrovi možná už budete znát z minulé olympiády. Co je bouldering?
Foto: FB Českého olympijského týmu

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Související témata:
Letní olympijské sporty

Doporučované