Hlavní obsah

Neuvěřitelný finiš Velké pardubické, poprvé v historii jsou vítězové dva

Foto: Profimedia.cz

Jan Faltejsek s koněm Godfreyem (vlevo) a Jaroslav Myška s koněm Sexy Lord ve finiši Velké pardubické.

Dramatický doběh, pak dlouhé minuty nejistoty, než rozhodne cílová fotografie. Rozhodla, jenže po prvotním verdiktu přišlo další přezkoumání a pak historické rozhodnutí: Vítězové jsou dva.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Vítězi 134. ročníku Velké pardubické jsou kůň Sexy Lord s žokejem Jaroslavem Myškou a také Godfrey s žokejem Janem Faltejskem.

Neskutečné drama přinesl finiš nejslavnějšího tuzemského dostihu. A přelomový je také finální verdikt rozhodčích.

Už už se v cílové rovince zdálo, že si Sexy Lord při svém premiérovém startu ve „Velké“ doběhne pro jasné vítězství. Jenže na poslední stovce metrů se přiřítil největší favorit Godfrey s žokejem Janem Faltejskem a na okamžik se dostal do těsného vedení. Pak se oba koně srovnali vedle sebe a vřítili se do cíle.

Rozklíčovat, který stihl protnout pomyslnou pásku dřív, trvalo dalších asi deset minut.

Dramatické čekání, zde se dočká Godfrey a Faltejsek, pro kterého by to byl již sedmý triumf v sedle ve Velké pardubické, nebo se po 22 letech snažení dočká vytouženého vítězství sympaťák Myška s nováčkem Sexy Lordem, nakonec utnul verdikt z věže rozhodčích: Vítězem je Sexy Lord!

Jenže o chvíli později bylo všechno jinak. Tedy všechno ne. Sexy Lord a Myška první jsou. Jen k nim přibyli také Godfrey s Faltejskem. Zkoumání cílové fotografie ukázalo, že doběh byl tak těsný, že nelze určit, kdo byl druhý. A poprvé v historii Velké pardubické tak má dostih vítěze dva.

Související témata:

Doporučované