Hlavní obsah

Medaile po 12 letech. Florbalistky vezou z mistrovství světa bronz

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

aktualizováno •

České florbalistky vyhrály souboj o třetí místo proti Švýcarkám na mistrovství světa v Singapuru. Celkově je to pro ně druhá medaile - této hodnoty i celkem. Ve finále Švédky porazily Finky a slaví devátý titul v řadě.

Článek

V polovině zápasu o třetí místo prohrával český výběr už 0:2 a vše napovídalo obvyklému výsledku, který naše florbalistky z mistrovství světa vozí - čtvrtému místu, jednalo by se už o šestou „bramboru“ v řadě.

Poté ale Češky zabraly, dva góly dala Vanessa Rebecca Keprtová, zápas otočily ke konečnému výsledku 5:4 a ze Singapuru si vezou vytouženou medaili. Jedná se o celkově druhou a první od roku 2011.

Naopak Švýcarky od tohoto roku poprvé opouštějí mistrovství světa s prázdnou. Po Švédsku a Finsku jsou dlouhodobě třetím nejúspěšnějším ženským reprezentačním výběrem v neolympijském sportu.

Právě skandinávské země proti sobě nastoupily ve finálovém zápase. Švédky si již v první třetině vytvořily rozhodující náskok, když ji vyhrály 6:0. Finky od konce druhé třetiny sice mocně dotahovaly, ale jejich snaha k obratu nevedla, a zápas tak skončil 6:4.

Švédsko slaví jedenáctý titul celkem a devátý v řadě. Naposledy reprezentatky severské země nevyhrály v roce 2005, kdy se šampionát stejně jako letos konal v Singapuru.

Florbal sice není na seznamu olympijských sportů, ale v České republice v posledních letech roste. Muži přivezli medaili z posledních dvou světových šampionátů. Více čtěte zde:

Doporučované