Hlavní obsah

„Mám dva až čtyři roky života,“ oznámil šestinásobný olympijský vítěz

Foto: Profimedia.cz

Sir Chris Hoy je šestinásobným olympijským vítězem v cyklistice.

Sir Chris Hoy je druhý Brit s nejvyšším počtem zlatých olympijských medailí. V dráhové cyklistice jich získal šest.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Šestinásobný olympijský vítěz v dráhové cyklistice Sir Chris Hoy oznámil, že jeho rakovina je nevyléčitelná, informuje BBC. Zbývají mu dva až čtyři roky života, uvedl v rozhovoru pro Sunday Times.

Osmačtyřicetiletý skotský olympionik na začátku roku 2024 prozradil, že mu byla diagnostikována rakovina. Avšak už rok ví, že je nevyléčitelná.

„Mám nevyléčitelnou rakovinu, ale i přesto se cítím stále šťastně,“ uvedl pro Sunday Times.

Hoy vybojoval v letech 2004 až 2012 šest olympijských zlatých medailí, jedná se tak o druhý nejvyšší počet mezi britskými olympioniky. První je Sir Jason Kenny, který jich získal sedm. S cyklistikou skončil v roce 2013 a v posledních letech působí jako moderátor a komentátor v rámci cyklistického vysílání BBC Sport.

To, jakým typem zákeřné nemoci trpí, předtím nezveřejnil. Byla mu diagnostikována primární rakovina prostaty, která se rozšířila do kostí, sdělil novou informaci deníku Sunday Times. Nádory se mu objevily v rameni, pánvi, kyčli, páteři a žebrech.

„I když to působí nepřirozeně, je to příroda. Víte, všichni jsme se narodili a všichni umíráme – a tohle je jen součást tohoto procesu. Člověk si připomíná, zdali nemám to štěstí, že existuje lék, který to může zahnat na co nejdelší dobu,“ uvedl.

Související témata:

Doporučované