Hlavní obsah

Kamiony, které nikdo nechce použít, když nemusí. Dakarský videoblog

Videoblog z rallye Dakar. Zákulisí závodu.Video: Martin Cígler , Seznam Zprávy

 

Reklama

Druhý díl videoblogu z rallye Dakar 2023. Své postřehy ze závodu a hlavně jeho zákulisí posílá pro Seznam Zprávy Martin Cígler, člen doprovodu týmu MM technology.

Článek

Na rallye Dakar přijely i kamiony, u kterých platí, že čím méně budou v akci, tím lépe. Věděli jste, že mechanici mají k dispozici nákladní auta, která jsou plná jen součástek na závodní stroje?

Martin Cígler se opět hlásí z Dakaru a popisuje podrobně, jak funguje zákulisí týmu na slavné rallye: Kde bydlí a žijí řidiči, mechanici, další lidé v týmu. „Letos poprvé máme s sebou i vlastní kuchyň, takže to bude fajn,“ říká Cígler.

Pusťte si 1. díl:

Podívejte se ve videu nahoře, jak se dělá údržba závodních kamionů, jak se povedl letošní dvanáctikilometrový prolog, který se jel na pláži, nebo jak Martin Prokop ladí svůj vůz před tím, než vyrazí na trať další etapy.

Aktuální informace o rallye Dakar najdete také na webu sport.czgaráž.cz.

Team MM technology (dříve Big Shock racing)

  • Šéf týmu: Martin Macík sen.
  • Manažer: Martin Pabiška
  • Mediální tým MM Photo: fotografové Martin Cígler, Michal Vítovec, Marek Janeček, kameramani Martin Zemánek, Jakub Novotný.
  • Auta (pilot/navigátor/mechanik): Martin Macík/František Tomášek/David Švanda a Claudio Bellina/Bruno Gotti/Giulio Mineli

Reklama

Související témata:

Doporučované