Hlavní obsah

Krajské volby

Konečné výsledky voleb v ČR
Sečteno 100 %
Výsledky voleb
StranaHlasy
ANO
842 947
ODS
140 544
KDU+ODS+TOP 09
131 058
STAN
130 347
Piráti
85 169

Volby do Senátu

Výsledky 1. kola voleb
Sečteno 100 %
Výsledky voleb

První prohra. Lidi se vstupenkami nepustili na hokej, policie hledá podvodníky

Foto: Policie ČR

Policie před hokejovou arénou řeší potíže s falešnými vstupenkami.

Hned na první utkání mistrovství světa v hokeji, které v pátek vpodvečer začalo v Praze a v Ostravě, se nedostaly desítky fanoušků se vstupenkou. Staly se obětí podvodníků.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Na první zápasy mistrovství světa v hokeji vyrazily v Praze a v Ostravě desítky tisíc fanoušků. Někteří z nich se ale nedostali přes kontrolu vstupenek.

„Na první zápasy ostravského šampionátu se bohužel po nákupu vstupenek přes inzertní portál nedostane několik osob. Oznámení jsme přijali na kontaktním centru. Věcí se zabýváme a opět upozorňujeme, aby návštěvníci nenakupovali lístky na jiných serverech než oficiálních,“ uvedla policie. Později policisté upřesnili, že nejde o několik lidí, ale o několik desítek fanoušků.

VŠE O MS V HOKEJI 2024

Podobná situace nastala i v Praze. Před pokladnou s nápisem Vyprodáno / Sold out postávaly malé skupinky lidí a marně se snažily organizátory přesvědčit, že jsou jejich lístky platné.

S reportérem Seznam Zpráv se lidé bavit nechtěli. Přiznávali ale, že přinejmenším část lístků dostali jako dárek, jejich původ tedy přesně neznají.

Podle policie bylo takových lidí hned před prvním utkání Švýcarska s Norskem asi 40. Velká část fanoušků si koupila balíček úvodních dvou zápasů, tedy zmíněný duel a navazující večerní utkání České republiky s Finskem.

„V Praze jsme během prvního zápasu zaznamenali více než čtyřicet lidí, kteří měli falešné lístky. Na místě se specialisté na kyberkriminalitu případy ihned zabývají a dělají vše, aby vypátrali pachatele, kteří je takto podvedli,“ popsali policisté.

Podívejte se, jaká byla v den zahájení atmosféra v Praze i Ostravě:

Lístky jen od oficiálních partnerů

Organizátoři předem upozorňovali hokejové fanoušky, aby nakupovali lístky pouze od oficiálních partnerů.

„Je nutné je koupit přes oficiální kanály, což jsou oficiální stránky mistrovství světa, případně naši prodejní partneři, kterými jsou Ticketportal a Ticketmaster. Žádní jiní partneři lístky neprodávají,“ řekl pro Seznam Zprávy mluvčí Miloš Židík.

Na internetu ovšem působí řada překupníků. Včetně společnosti Viagogo, která podle svého tvrzení pouze zprostředkovává kontakt mezi zájemci o prodej a nákup lístků. Před touto firmou pravidelně varuje spotřebitelský časopis dTest a některé banky kvůli ochraně svých klientů neumožňují platbu na tomto portálu.

Přímo před stadionem je možné potkat lidi, kteří s cedulí v ruce nabízejí vytisknutou vstupenku.

„Manžel to nestíhá, tak lístky prodávám,“ říká blonďatá paní, která nabízí dva lístky na večerní utkání Česka za 1290 korun. „Je to za cenu, za kterou jsme to koupili,“ krčí rameny.

Kousek od ní postává muž, který nabízí balíček na dvě utkání za 5000 korun. „Koupil jsem to skoro za čtyři tisíce, takže je to skoro za nákupku,“ tvrdí.

A zájem je i z druhé strany. „Koupím lístek,“ má na cedulce napsáno jiný muž. „Prostě se chci dostat na zápas, nikomu ho prodávat nebudu,“ ujišťuje.

Doporučované