Hlavní obsah

Kurz 800:1. Hokejové selhání Kanady s Rakouskem trefily dva tikety

Foto: Profimedia.cz

Hráči rakouské reprezentace se radují z gólu v zápase s Kanadou, který rozhodlo až prodloužení.

Třináct branek a především drama, které rozhodlo až prodloužení. Takový byl zápas Kanady s Rakouskem na hokejovém šampionátu, který přinesl žně odvážným sázkařům.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Úterní zápas Kanady s Rakouskem na hokejovém mistrovství světa, který rozhodlo až prodloužení, nepřinesl jen sportovní překvapení. Zajímavé bylo i sledovat, jak se projevil v sázkách.

Když Kanada vedla po druhé třetině 6:1, nikdo asi nevěřil, že by výběr Rakouska dokázal zápas zdramatizovat. Výjimka se ale objevila. Ve dvou případech živě vsadil (Fortuna a Tipsport) odvážlivec na to, že zápas skončí pro Rakousko remízou. V tu chvíli byl kurz 800:1. To se nakonec stalo, rakouský výběr dal Kanadě ve třetí třetině pět branek a zápas skončil v základní hrací době 6:6. A protože v obou případech šlo o vsazenou částku 200 korun, vítězná suma se na tiketech vyšplhala na 160 000 korun. Jestli jde o stejnou osobu, není jasné. Sázkové kanceláře jména sázejících nezveřejňují.

Foto: iFortuna.cz

Vítězný tiket na Fortuně.

Před zápasem sázející výrazně více věřili v úspěch jasného favorita Kanady. Kurz byl ale nízký, a to 1,01:1, což se odrazilo i v množství tiketů. „Celkem se na zápas vsadilo zhruba sedm milionů korun, 97 procent sázek šlo na výhru Kanady po 60 minutách,“ říká Václav Sochor z Tipsportu.

Několik sázkařů ale věřilo i Rakousku. „Na zápase jsme sice v celkovém objemu sázek vyhráli, ale na druhou stranu i těch zhruba 130 tisíc korun celkem vsazených na úspěch Rakouska znamená při kurzech kolem 20:1 přes dva miliony na výhrách pro klienty,“ dodává Sochor.

MS v hokeji 2024

Mistrovství světa v hokeji se konalo od 10. do 26. května 2024 v Praze a Ostravě, Češi na něm vyhráli zlato. Do České republiky se hokejový šampionát vrátil po devíti letech. Aktuální zpravodajství naleznete ve speciálu k MS v hokeji na Seznam Zprávách.

Zajímavěji dopadly tikety, kde se sázející soustředili na vstřelené branky. Těch v zápase padlo celkem 13. Bookmakeři ale nečekali, že budou góly padat na obou stranách. „Zápas pro nás s ohledem na padající branky skončil negativně, a to poměrně výrazně, a s ohledem na další výsledky dne, třeba také výhru fotbalové Sparty, byli sázkaři včera úspěšnější a na Fortuně vyhráli přes pět milionů korun,“ vysvětluje Petr Šrain z Fortuny a dodává i konkrétní příklady: „Pro představu na to, že dá branku Bedard (1,72:1), byly přijaty skoro tři tisíce tiketů, na to, že dá branku Tavares (2,2:1), cca 1500 tiketů a tak dále.“ Oba zmínění hráči se v utkání střelecky prosadili.

Doporučované