Hlavní obsah

Hvězda NHL Gaudreau a jeho bratr tragicky zemřeli, když jeli na kolech

Foto: Profimedia.cz

Americký útočník Johnny Gaudreau během čtvrtfinále Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze.

Spolu s Johnny Gaudreauem ve čtvrtek večer zemřel také jeho mladší bratr Matthew. Sourozenci jeli na kolech, když je srazilo auto. Nehodu zřejmě zavinil podnapilý řidič.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Hokejový svět obletěla smutná zpráva. Jedenatřicetiletý americký útočník Johnny Gaudreau z týmu Columbus Blue Jackets tragicky zemřel ve čtvrtek večer po dopravní nehodě společně se svým o dva roky mladším bratrem Matthewem v rodném New Jersey.

Tým NHL potvrdil smrt bratrů v pátečním příspěvku na síti X. Podle amerických médií jeli sourozenci na kolech, když se v Oldmans Township poblíž jejich rodiště v Salemu ve státě New Jersey střetli s automobilem. Nehodu zřejmě zavinil podnapilý řidič auta.

K úmrtí Johnnyho Gaudreaua vydal prohlášení také komisař NHL Gary Bettman, který uvedl, že „byl víc než jen oslnivý hokejista; byl to milující otec a manžel, syn, bratr a spoluhráč, který si získal oblibu každého, kdo měl to štěstí se s ním potkat.“

Hokejista měl s manželkou Meredith dvě děti, dceru a syna, kteří se oba narodili v Columbusu. V pátek se měla vdávat Gaudreauova sestra Katie, přičemž bratři jí měli jít za svědky.

Gaudreau byl elitním vysokoškolským hráčem za Boston College Eagles, kde v roce 2012 vyhrál s týmem národní šampionát. V roce 2014 získal cenu Hobey Baker Award jako nejlepší vysokoškolský hráč v zemi, uvedl server CBS Sports.

Během jedenácti sezon v NHL odehrál 763 zápasů za Calgary a Columbus a nasbíral v nich 743 bodů. Přezdívalo se mu Johnny Hockey. V květnu ještě nastoupil za reprezentaci USA na mistrovství světa v Praze. Jeho posledním zápasem bylo čtvrtfinále s Českem.

Hokej hrál také na pozici útočníka jeho devětadvacetiletý bratr Matthew Gaudreau. Na kontě měl i 21 utkání AHL. Mezi elitu do NHL se však prosadit nedokázal.

Související témata:

Doporučované