Hlavní obsah

Krajské volby

Konečné výsledky voleb v ČR
Sečteno 100 %
Výsledky voleb
StranaHlasy
ANO
842 947
ODS
140 544
KDU+ODS+TOP 09
131 058
STAN
130 347
Piráti
85 169

Volby do Senátu

Výsledky 1. kola voleb
Sečteno 100 %
Výsledky voleb

Plzeň třemi góly zaskočila Eintracht a veze si z Frankfurtu senzační remízu

Foto: Profimedia.cz

Pavel Šulc byl ve Frankfurtu jedním z úspěšných střelců Viktorie Plzeň.

Bundesligový Eintracht Frankfurt přivítal na domácím hřišti Viktorii Plzeň, a přestože byl v zápase velkým favoritem, musel se nakonec o body rozdělit.

Článek

Viktoria Plzeň má za sebou první zápas Evropské ligy, ve kterém se střetla s Eintrachtem Frankfurt, který tuto soutěž před dvěma lety vyhrál. Eintracht doma před 56 500 diváky vedl už 3:1, ale Viktoria senzačním závěrem srovnala na konečných 3:3 a odváží si tak z Německa první bod do tabulky.

Eintracht Frankfurt - Viktoria Plzeň 3:3  online na sport.cz

V prvním poločase Eintracht kontroloval hru a vytvářel si oproti Plzni větší tlak. Ten dokázal proměnit v gól v 38. minutě, kdy Rasmus Kristensen našel ve vápně přihrávku Ekitikeho, který přízemní střelou k levé tyči překonal Jedličku.

Plzeň ale dokázala rychle odpovědět. O tři minuty později sice ještě Kalvachovu střelu na hranici pokutového území zblokoval hráč Frankfurtu, odražený míč se ale následně dostal k Šulcovi, který už se nemýlil.

Výsledek se znovu měnil ve druhém poločase. V 62. minutě se trefil Junior Dina Ebimbe, kterého našel Hugo Ekitike chytrou přihrávkou za obranu. A Eintracht byl střelecky při chuti. O pět minut později se po rohovém kopu dostal k dorážce Kristensen a německý klub vedl už 3:1. 

Dvougólový náskok bundesligový tým uspokojil a Plzeň dokázala odpovědět. Jemelkův centr za obranu trefil z prvního doteku Prince Kwabena Adu a v 87. minutě se rýsoval dramatický závěr zápasu. V něm se Plzeň snažila vyrovnat a to se jí nakonec povedlo. Po skrumáži před Santosovou brankou se dostal k dorážce Jemelka a nezaváhal. Plzeň srovnala v 93. minutě na 3:3, a jelikož ukrajinský rozhodčí Balakin o minutu později ukončil zápas, veze si z Německa cenný bod.

Příští týden ve čtvrtek doma Viktoria přivítá bulharský Ludogorec, který v úvodním kole porazila Slavia Praha na jeho hřišti.

Související témata:
Eintracht Frankfurt

Doporučované