Hlavní obsah

Mladá Boleslav a Plzeň slaví postup

Foto: Profimedia.cz

Momentka z dnešního utkání Mladé Boleslavi.

aktualizováno •

Mladá Boleslav a Plzeň postupují do další fáze Konferenční, respektive Evropské ligy.

Článek

Fotbalisté Mladé Boleslavi si připsali cenné vítězství v odvetném utkání kvalifikace do Konferenční ligy proti maďarskému týmu Paksi FC. Středočeši na půdě soupeře zvítězili jasným výsledkem 0:3. Všechny tři branky padly až ve druhém poločase, zásluhou Jawa, Králika a Pulkraba.

První polovina utkání se nesla ve znamení vyrovnané hry. Hráči týmu FK Mladá Boleslav se sice snažili, ale obrana Paksi stála pevně a nepouštěla Boleslav do větších příležitostí. Na druhé straně si i maďarský tým vytvořil několik zajímavých situací, které ale obrana Boleslavi vyřešila.

Rozhodující chvíle ale přišly po přestávce. Mladá Boleslav výrazně zvýšila tempo hry a začala dominovat. První gól přišel z kopačky útočníka Lamina Jawa, který v 57. minutě poslal míč za záda brankáře Simona.

Netrvalo dlouho a Boleslav se radovala podruhé. V 68. minutě se nejlépe zorientoval obránce Martin Králik a přesnou hlavičkou zvýšil na 2:0. Na konečných 3:0 skóre v závěru utkání upravil Matěj Pulkrab.

Raduje se i Plzeň

Na stadionu Hearts ve skotském Edinburghu se dařilo i Viktorii Plzeň. K postupu do ligové části Evropské ligy by jí bývala stačila i remíza. Plzeňští se ale o výsledek strachovat nemuseli. V 76. minutě skóroval Lukáš Červ a výhru 0:1 už Západočeši udrželi.

Experti Sport.cz výkon Plzně chválí. „Domácí neodehráli špatné utkání, avšak Viktoria hrála velmi zkušeně, v konečném součtu nepustila soupeře do vyložené příležitosti, skvěle zápas odchytal Marián Tvrdoň,“ hodnotí Sport.cz.

Doporučované