Hlavní obsah

Fotbalisté Sparty prohráli se City. V Manchesteru dostali pět gólů

Foto: Profimedia.cz

Šance Veljka Birmančeviće ve 26. minutě brankou neskončila.

Fotbalisté pražské Sparty ve svém třetím zápase v hlavní fázi Ligy mistrů podlehli favorizovanému Manchesteru City na jeho hřišti 5:0.

Článek

Český mistr vstupoval na horkou půdu anglického velkoklubu v roli jasného outsidera. Hned po třech minutách letenští inkasovali první branku, když se prosadil Phil Foden.

Po zbytek prvního poločasu pokračovala převaha domácího týmu, který se dostal k několika šancím. Přesto si i Sparťané ve 26. minutě dokázali vytvořit zajímavou příležitost. Přízemní střelu Veljka Birmančeviće ale na roh vytěsnil gólman Stefan Ortega. Do šaten se oba týmy rozešly za stavu 1:0.

Naděje Pražanů na přijatelný výsledek vzaly za své po změně stran. Gól Nathana Akého ze 47. minuty kvůli ruce sice neplatil, o deset minut později se ale „Citizens“ v zápase radovali podruhé, když se prosadil norský kanonýr Erling Haaland. V rozmezí dalších deseti minut navíc domácí hráči přidali další dvě branky. Na konečných 5:0 poté v závěru utkání z penalty zvýšil Matheus Nunes.

Po třech odehraných zápasech má Sparta na svém kontě čtyři body a v tabulce je na 21. místě.

Manchester City - Sparta Praha 5:0 (3. Foden, 58. Haaland, 64. Stones, 68. Haaland, 88. Nunes z pen.). Více informací na sport.cz.

Doporučované