Hlavní obsah

Fotbalové Euro zná prvního finalistu: Španělé přehráli Francouze 2:1

Foto: Profimedia.cz

Střelec prvního španělského gólu Lamine Yamal.

Druhé semifinále se hraje ve středu mezi Nizozemskem a Anglií.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Obavy, že v semifinále fotbalového mistrovství Evropy se bude hrát spíše opatrný fotbal, se v utkání mezi Španělskem a Francií nenaplnily. Už během prvního poločasu padly tři branky.

Do vedení šli nejdříve Francouzi. Jejich první gól ze hry na šampionátu dal v osmé minutě po přihrávce Kyliana Mbappého hlavou útočník Paris Saint-Germain Randal Kola Muani.

Španělé ale skóre ještě v první půli otočili. První gól si v 21. minutě připsal šestnáctiletý Lamine Yamal, který zatočil míč po rychlé kličce levačkou před velkým vápnem. Míč se odrazil od tyče do branky, francouzský brankář na něj nedosáhl.

Do vedení pak Španěly o několik minut nato poslal vlastním gólem francouzský obránce Jules Koundé, když si srazil do brány střelu pronikajícího Daniho Olma.

Euro 2024 přehledně

Mistrovství Evropy ve fotbale probíhalo od 14. června do 14. července 2024 v Německu. Vítězem se stalo Španělsko, které ve finálovém utkání porazilo Anglii 2:1. Jaké jsou kompletní výsledky turnaje?

Ve vysokém tempu se hrál i druhý poločas, ve kterém už ale další branka nepadla. Francouzům se v něm nepodařilo srovnat, i když povolali na hřiště zkušené opory Antoine Griezmanna nebo Oliviera Girouda.

Druhý finalista mistrovství vzejde z utkání mezi Nizozemskem a Anglií, které se odehraje ve středu večer v Dortmundu.

Doporučované