Hlavní obsah

Sbohem Euro! Fotbal není hokej a kdyby se nepočítají

Mohli jsme jít až do finále, říká Šídlova volební kalkulačka. Něco se ale pokazilo…Video: Seznam Zprávy

Turky jsme neporazili. Jakkoliv byli čeští fanoušci v Hamburku, v německém, i v tom českém, skvělí, Turci byli silnější. A bylo jich víc. V hledišti, i na hřišti.

Článek

Turecká přesila zhatila české plány na získání titulu mistrů Evropy. Bylo to fér? V hledišti ano, na hřišti se asi mohly síly, alespoň co do počtu, vyrovnat. Ale odjíždět z Eura s pocitem, že nás domu poslal rozhodčí, by bylo snad ještě nepříjemnější než současná situace. Jedeme domů, protože jsme nakonec uhráli jenom jeden bod, což nás odsuzuje k poslednímu místu ve skupině. Inu, fotbal prostě není hokej.

Nahrávky & Nabíječky III.

Foto: Seznam Zprávy

Zuzana Hodková a Jindřich Šídlo.

Jindřich Šídlo, autor satirického pořadu Šťastné pondělí, a moderátorka SZ Byznys Zuzana Hodková se opět vydávají po stopách české fotbalové reprezentace. Důvod je jasný: Euro 2024. 

Poté, co nejprve české fotbalisty sledovali v Lize národů, je v druhé řadě Nahrávek & Nabíječek doprovodili kvalifikací na šampionát. A je tu třetí řada: Jedeme na Euro do Německa.

Zápasy a především jejich zákulisí vám přiblíží v sérii netradičně pojatých videí.

Kdyby se nepočítají, to je stará pravda. Ale někdy, v odlehčené atmosféře, může být celkem zábavné rozebírat, jak by se asi situace vyvíjela, kdyby…

Politický komentátor, zdatný glosátor a vášnivý fotbalový fanoušek Jindřich Šídlo má k takovým úvahám vlohy a k tomu hodně zkušeností nasbíraných v prostředí české politiky. Té možná chybí více ženského pohledu na svět, což naštěstí neplatí o českém fotbale. Ženský element v týmu Nahrávek a Nabíječek poctivě reprezentuje byznysová reportérka Zuzana Hodková a vy se tak můžete ve videu v úvodu tohoto článku dozvědět, jak by se Euro vyvíjelo, kdyby…

Kdybychom nevypadli v základní skupině.

Euro 2024 přehledně

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehrává na přelomu června a července v sousedním Německu. Kdy hrají Češi a jaký je kompletní program a výsledky turnaje?

Partnerem videosérie Nahrávky a Nabíječky je Hyundai.

Doporučované