Hlavní obsah

Češi končí na Euru, v oslabení s Tureckem prohráli

Foto: Profimedia.cz

Kapitán týmu a jediný český střelec v zápase s Tureckem Tomáš Souček.

Česko v závěrečném zápase skupinové fáze mistrovství Evropy prohrálo s Tureckem, což znamená, že na turnaji končí.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

V emocemi plném zápase Češi prohráli s Tureckem 1:2, rozhodující gól dal v úplném závěru utkání Cenk Tosun. Na Euru tak výběr Ivana Haška končí.

Češi sice během středečního večera v Hamburku podali svůj nejlepší výkon na turnaji, dokázali dokonce v deseti srovnat stav zápasu, ale v době, kdy už hráli na maximální riziko, přišel turecký úder. Do osmifinále tak z české skupiny postupují Portugalsko, Turecko a Gruzie.

Zápas mimořádně ovlivnilo vyloučení Antonína Baráka ve 20. minutě prvního poločasu po druhé - a zbytečné - žluté kartě. V deseti Češi sehráli s Tureckem vyrovnanou partii, ale vstřelili jediný gól. Tomáš Souček vyrovnával na 1:1 v 66. minutě. První gól Turků vsítil v 51. minutě Hakan Calhanoglu.

V závěru zápasu Češi měli šance na vstřelení postupové branky, dokonce Kuchta gól dal, ale rozhodčí ho pro jeho faul neuznal. Úplný konec pak znamenala zmíněná turecká branka v 94. minutě.

V zápase se při zákroku před první inkasovanou brankou zranil gólman Jindřich Staněk, po závěrečném hvizdu od slabého rumunského rozhodčího Kovacse dostal červenou kartu Tomáš Chorý.

Češi získali na Euru jen bod za remízu s Gruzií.

Doporučované