Hlavní obsah
Velký znak České republiky

Volby do Senátu

Výsledky 2. kola voleb
Sečteno 100 %
Výsledky voleb

Nové rezidenční bydlení na hranici divoké přírody a ruchu velkoměsta nabízí zcela nové možnosti

Foto: Crestyl.cz

Nový rezidenční projekt Semerínka nabídne celkem 170 bytů

Vlastní mikrosvět obklopený přírodou jen pár minut od centra? To je nový projekt Semerínka v pražských Radlicích. Kochejte se nerušeným výhledem na Prahu a naplno užívejte originálních vnitrobloků s komunitní zahrádkou či dílnou.

Článek

Nový rezidenční projekt Semerínka vznikne v pražských Radlicích, mezi stanicemi metra Radlická a Jinonická. Když se podíváte na mapu Prahy, zjistíte, že jde o romantické místo, kde nový rezidenční projekt Semerínka přímo navazuje na přírodní oblast oblíbenou nejen mezi Pražany. Místo jako stvořené pro vaše vysněné bydlení.

Dívčí hrady, výběh koně Převalského, hrad Děvín nebo nedaleké Prokopské údolí jsou doslova na dosah ruky. „Semerínka je unikátní v tom, že spojuje obvykle protikladné benefity – snadnou dostupnost metrem a blízkost centra metropole s nedotčenou přírodou na dosah. A zázemí domu navíc podporuje komunitní život a setkávání,“ doplňuje Simon Johnson, ředitel společnosti Crestyl.

Nové rezidenční bydlení na hranici divoké přírody a ruchu velkoměsta nabízí zcela nové možnostiVideo: Crestyl.cz

Název nového projektu Semerínka pochází od železniční trati, které se lidově říká Pražský Semmering. Tato spojnice mezi smíchovským nádražím a Jinonicemi připomíná kopcovitým terénem a dvojicí hlubočepských viaduktů horskou železnici Semmering v Rakousku.

Dobrá architektura vzbuzující emoce

Rezidenční projekt Semerínka se skládá ze čtyř různě vysokých bloků citlivě kopírujících terén. Každý blok je o něco vyšší a zároveň kratší než ten předchozí, ale navzájem si nestíní. Nový projekt Semerínkanabídne celkem 170 bytů a obyvatelé nejen horních pater se mohou těšit na úchvatný výhled na Prahu či do okolní zeleně. Přípravné stavební práce by měly začít již na přelomu roku a dokončení projektu je plánováno na konec roku 2025.

Nejdůležitější je pro nás přirozená příroda. Ta má co nejvíce promlouvat k člověku, který zde žije. V projektu navazujeme na okolí tak, že stejné rostliny a dřeviny plynule přecházejí z okolní vegetace až k domu samotnému, do jeho vnitrobloků, zahrádek, střešních teras. To má vliv nejen na atmosféru bydlení a pocity, ale také to vytváří důležité mikroklima, které souzní s tématem trvalé udržitelnosti,“ uvedl k projektu architekt Ing. Petr Hodonický Ph.D.

Foto: Crestyl.cz

Vlastní mikrosvět obklopený přírodou, který se nachází jen pár minut od centra? To je nový projekt Semerínka v pražských Radlicích

Duch nového rezidenčního projektu Semerínka odkazuje na existenci bývalé továrny na výrobu aut a leteckých motorů. Architekti projektu se tedy nechali inspirovat zdejší historií. Řada přírodních materiálů proto bude použita ve své nejsyrovější podobě. K unikátním materiálům se zařadí například i konstrukce z ocelových lan. „Tvar domu a všechny jeho aspekty budou stejně ryzí a divoké jako okolní příroda. Připodobnil bych jej k rozkošatělému keři, který má krásný přirozený tvar,“ popisuje architekt David Chmelař.

Dobré lokality se mění ve skvělé adresy

Sportovní vyžití, bohatý komunitní život, setkávání u grilu s dobrými sousedy, bohaté zázemí pro rodiny s dětmi, sdílená dílna či komunitní zahrádka jsou benefity, které z dobré lokality pražských Radlic dělají skvělou adresu pro bydlení.

Foto: Crestyl.cz

Obyvatelé nejen horních pater se mohou těšit na úchvatný výhled na Prahu či do okolní zeleně

Tyto inspirativní mikrosvěty jednotlivých vnitrobloků, které jsou pro projekt Semerínka naprostou samozřejmostí, podporují komunitní život a přátelská setkávání. Vždyť jsou to právě tato sousedská přátelská setkávání, vnímání odlišností, výměny názorů či sociální kontakty, které náš život obohacují snad ze všeho nejvíce. Proč jen sedět doma, když si pod okny můžete vypěstovat šťavnaté rajče, v dílně zapomenout na pracovní stres nebo si jen obklopení zelení vypít v klidu šálek dobré kávy.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Seznam Zprávy.

Doporučované