Hlavní obsah

Luxusní kempování neboli glamping: Dovolená, jež je netradiční a plná zážitků, a na kterou se nezapomíná

Foto: shutterstock.com

Zážitkovou a netradiční dovolenou plnou luxusu si můžete užít bez omezení

Cestovatelské zvyky se mění. Už se nespokojíme jen s pohodlnou postelí v hotelu a snídaní v ceně. Lidé stále více vyhledávají něco, co je překvapí a na co nikdy nezapomenou.

Článek

Glamping se stává celosvětovým fenoménem a cestování po neobvyklých místech láká čím dál více nadšenců. Čím je tento způsob dovolené tak fascinující a co znamená, když se řekne glamping?

Noc v korunách stromů nebo v bublině. Objevte pět míst, kde vám lišky dávají dobrou noc

Výraz glamping vychází ze slov glamour camping a označuje útěk do přírody, při kterém ale nepřijdete o pohodlí. Glamping je stále oblíbenější, protože nabízí možnost zažít něco neobvyklého. Čeká tak na vás ubytování v domě na stromě, v jurtě, v safari stanu nebo v iglú, které je ale spojené se službami luxusního hotelu.

Glamping najdete prakticky kdekoliv na světě – ať už v horách, lesích či u vody, ale hlavně v přírodě, kde si dokonale vyčistíte hlavu.

Prozkoumejte pět typů ubytování, kde se nocleh stane zážitkem:

  1. Tree house. Jedná se o stylový přístřešek v korunách stromů a patří k nejčastějším možnostem ubytování v rámci glampingu. Tree house je absolutním návratem k přírodě, budete v něm bez elektrické energie a vody. Nicméně o wellness zážitek přesto nepřijdete. Často bývá v okolí možnost užít si koupel například v hot tube neboli v koupacím sudu.
  2. Geodóm. Předností je kulatý tvar přístřešku, který umožňuje rozhled do krajiny všemi směry. Chcete si zkusit usínání pod hvězdami a probuzení při východu slunce? Geodóm je řešením právě pro vás.
  3. Maringotka. Maringotky určené pro glamping mají vše potřebné. Najdete tu dokonale vybavené zázemí, byť ve zmenšeném měřítku. Mnohé maringotky jsou vybaveny terasami, na kterých se skvěle griluje, pozoruje západ slunce nebo třeba tančí.
  4. Jurta. Jedná se o obydlí, které uvidíte zejména v Mongolsku. Předností kruhové plátěné stavby je přirozené proudění vzduchu i energie. Pobytem v takovém prostoru dopřejete svému tělu dokonalý odpočinek, mysli dokonalé uvolnění a získáte dávku energie na dlouhé zimní měsíce.
  5. Altán. Jedná se o ubytování v přírodě, ovšem s výhledem na vodní hladinu. Pohled na vodní hladinu je uklidňující, díky pobytu v altánu si jej můžete užít kdykoliv během dne i noci.
Foto: shutterstock.com

Glamping vám umožní být součástí přírody s komfortem civilizace

Proč se vydat „glampovat“:

  • Získáte netradiční zážitek, který se zaryje hluboko do srdce
  • Užijete si pohodlí hotelu zároveň s dobrodružstvím a romantikou kempu
  • Soukromí je zaručeno
  • Ujedete před rušivou civilizací
  • Glamping respektuje přírodu, je ekologický a udržitelný

TIP: Netradiční a luxusní dovolenou nejen v České republice, ale i ve světě si můžete dopřát po vlastní ose. Stačí si k tomu vybrat toho správného parťáka, například Mercedes-Benz Třída V, který se postará o pohodlí celé vaší rodiny.

Jaká je nejsnazší a nejpohodlnější cesta užít si glamping?

Mercedes-Benz Třída V z nejvyšší řady velkoprostorových vozidel vás doveze až na místo dobrodružného kempování. Jednotlivci, páry a samozřejmě rodiny, které chtějí být soběstačné a užít si cestování podle svého itineráře, potřebují spolehlivý dopravní prostředek, který se o ně maximálně postará.

Výhody vozu:

  1. Pohodlí a komfort. Větší auto poskytuje více místa pro vás i vaše zavazadla. To oceníte hlavně, pokud se vydáváte na delší cestu nebo když zkrátka potřebujete mít s sebou vše potřebné.
  2. Bezpečnost a flexibilita. Větší vozidlo bývá bezpečnější, zejména na delších cestách nebo v náročnějším terénu. Má větší hmotnost a stabilitu, další předností je rozhled z vozu, velká zpětná zrcátka či posuvné boční dveře. Poskytuje okenní airbagy nejen pro řidiče a spolujezdce, ale myslí i na cestující v zadní části vozidla.
  3. Styl a dojem. Na glampingu jde také o styl a dojem. Nic se nebude na fotografiích luxusního glamping ubytování vyjímat lépe než vedle zaparkovaný Mercedes-Benz Třída V.

Pamatujte, že na glampingu jde především o spojení s přírodou a pohodlí, takže si vyberte auto, které vám bude nejvíce vyhovovat.

Foto: mercedes-benz.com / zpracování Seznam Brand Studio

Mercedes-Benz Třída V z nejvyšší řady velkoprostorových vozidel vás doveze až na místo dobrodružného kempování

Zážitek z jízdy předchází zážitku z dovolené. Mercedes-Benz Třída V vás doveze až do ráje

Pokud hledáte spolehlivé a komfortní auto na cestě za zážitky, právě jste jej našli. Mercedes-Benz má tu schopnost nabídnout vždy něco víc a především – přizpůsobit se nárokům svého majitele. Mercedes-Benz Třída V zaujme především velkorysým prostorem v kombinaci s vysokou úrovní pohodlí a kvalitním a jedinečným designem. Nabízí také četné možnosti individualizace s několika atraktivními řadami výbavy.

Chceme nabízet nejžádanější dodávky a služby. Za tímto účelem jsme pečlivě analyzovali přání našich zákazníků. Nový model má nyní ještě větší vizuální přitažlivost a nabízí ještě více digitálních doplňků. Standardní výbava byla výrazně rozšířena a mnoho dříve velmi žádaných prvků výbavy na přání je nyní součástí standardní výbavy. Jsem rád, že se nám podařilo vytvořit velmi dobře vyvážený balíček.
Klaus Rehkugler, vedoucí prodeje a marketingu Mercedes-Benz Vans

Třída V vás přesvědčí svými vlastnostmi:

  • Exteriér. Ať je to příď, bok nebo záď, je již na první pohled jasné, že Mercedes-Benz Třída V výtečně ovládá designový jazyk společnosti Mercedes-Benz. Za příplatek lze výrazný exteriér dále individualizovat: například pomocí řady atraktivních kol z lehké slitiny.
  • Interiér. Velkoryse ztvárněný interiér je pro velkoprostorové vozy příkladný, pokud jde o ergonomii, hodnotný vzhled a příjemné hmatové vlastnosti. Interiér můžete zařídit exkluzivněji a sportovněji podle četných linií.
  • Konfigurace dle vašeho přání. Všestranná výbava z oblasti multimédií, asistenčních systémů, komfortu, bezpečnosti a podvozku vám nabízí vysokou míru svobody při uzpůsobení – díky tomu získá vůz individuální podobu.
  • Spotřeba paliva. Tenhle skromný „nafťák“ spotřebuje 7 až 8,5 l/100 km.
  • Pro celou rodinu. Nabízí až osm míst k sezení. Jedná se o nejvyšší řadu velkoprostorového vozidla, které s lehkostí uveze také všechna vaše zavazadla.

+3

TIP: Intuitivní displej a koncepce ovládání auta Mercedes-Benz Třída V poskytuje personalizované návrhy pro řadu funkcí infotainmentu, komfortu a vozidla. Ovládá se prostřednictvím centrálního displeje, dotykových ovládacích panelů na volantu, touchpadu na středové konzole nebo prostřednictvím dialogu s naučným hlasovým asistentem „Hey Mercedes“. Můžete také využívat další funkce, jako je komfortní ovládání ENERGIZING a navigace s rozšířenou realitou.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Seznam Zprávy.

Doporučované