Hlavní obsah

Investice do nanotechnologií jsou i v této době sázkou na jistotu

Foto: Shutterstock.com

Investice do nanotechnologií jsou i v této době sázkou na jistotu

Jestli je nějaký vědní obor, který se vyvíjí mílovými kroky, jsou to nanotechnologie. A jestli je nějaký vědní obor, na jehož výsledky čeká celé spektrum průmyslových odvětví, aby ho uvedlo do praxe, jsou to opět nanotechnologie.

Článek

Pro investory je tedy obor nanotechnologií sázkou na jistotu. To potvrzují i zkušenosti společnosti AG CHEMI GROUP, jejímž prostřednictvím lze stále ještě do tohoto rychle rostoucího odvětví investovat.

Investované prostředky využívá AG CHEMI GROUP pro nákup laboratorních zařízení a technologií pro výrobu. V současné době společnost uzavřela výběrové řízení na nákup laboratorních zařízení pro vlastní nano laboratoř v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost z Fondů Evropské unie.

AG CHEMI GROUP svou technologii vyvinula společně s vědci z Ukrajiny a České republiky. Technologie je nyní v procesu patentování a společnost na základě toho staví výrobní linku. V plném proudu jsou také stavební práce na objektu společnosti v Rakovníku, kde roste nová laboratoř a to tak, aby bylo vše připraveno do konce května letošního roku. Společnost AG CHEMI GROUP zároveň připravuje další výběrové řízení na nákup zařízení pro výrobní linku na nano strukturování polykarbonátu, která by měla být dokončena letos v září.

Foto: Shutterstock.com

Nanotechnologie se vyvíjí mílovými kroky

Z emise dluhopisů NANO TECHNOLOGIE AG už zbývá k prodeji pouhých osm procent a možnost koupit je se pro investory uzavře buď úplným vyprodáním nebo začátkem června, kdy možnost úpisu končí. Do této chvíle investovali velcí i drobní investoři celkovou sumu 183 400 000 korun z vypsané dvousetmilionové cílové částky. Na úrocích už více než tisícovka investorů vydělala přes sedm milionů korun. Tato investice není finančně nijak náročná, jmenovitá hodnota dluhopisu je deset tisíc korun a roční úrok 6,8 procenta se vyplácí v měsíčních částkách. Datum splatnosti úpisu je přitom už za dva roky, přesněji 31. května 2024.

Poděkování za podporu

Jakkoli se firmě daří rozvíjet vlastní výrobu nanotechnologií, musí nyní čelit válečné hrozbě na Ukrajině. O to víc, že na Ukrajině má tým vědců a výzkumníků, kteří se nacházejí na územích, kde probíhají nepřátelské akce, a také protože ředitel AG CHEMI GROUP je původem z Ukrajiny, a tudíž se ho celá tragická situace týká i osobně. Vědci a kolegové z univerzity Sumy, výzkumného a výrobního centra v Melitopolu a Akademie věd v Kyjevě čelí okupaci, jejíž výsledek lze jen stěží předvídat. Investoři nemusí mít ale strach, že tato situace může mít negativny vliv na působení AG CHEMI GROUP. Všechny důležité technologie a zařízeni jsou v ČR, a kolegové a jejich rodiny, kteří jsou teď na Ukrajině, se snad podaří dostat v nejbližší době do Prahy.

Společnost rovněž aktivně pomáhá ukrajinské armádě v boji proti agresorovi a podporuje lidi, kteří z napadené země prchají. Válka jednou skončí, ale nikdo nevíme kdy. Bohužel je ale jisté, že ještě dlouho po jejím konci nebudou lidé schopni se vrátit k normálnímu životu, protože Ukrajina je zničená. AG CHEMI GROUP je vděčná, že má možnost svům kolegům a jejich rodinám pomoc vybudovat bezpečny život v ČR.

Společnost AG CHEMI GROUP děkuje všem investorům, kteří ji podporují, za jejich víru a účast a děkuje také za podporu ukrajinské a české vědy.

Nejedná o veřejnou nabídku cenných papírů, ale o PROPAGAČNÍ SDĚLENÍ společnosti AG CHEMI GROUP s.r.o. a nabídku jejích korporátních dluhopisů s prospektem schváleným ČNB (včetně případných dodatků prospektu; to vše dostupné pod výše uvedeným hypertextovým odkazem). Rozhodnutím o schválení prospektu cenného papíru (dluhopisu) ČNB pouze osvědčuje, že schválený prospekt splňuje normy týkající se úplnosti, srozumitelnosti a soudržnosti požadované nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2017/1129. Schválení předmětného prospektu ze strany ČNB nemá být chápáno jako potvrzení emitenta nebo kvality dluhopisů, které jsou jako cenné papíry nabízeny nebo přijaty k obchodování na regulovaném trhu. Potenciální investor by měl předmětný prospekt přečíst a prostudovat, než učiní investiční rozhodnutí, aby tak plně pochopili potenciální rizika a výnosy spojené s rozhodnutím investovat do těchto korporátních dluhopisů.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Seznam Zprávy.

Doporučované