Hlavní obsah

Cesta nejen k investičnímu úspěchu aneb Jak se v Rakovníku plní vizionářské sny

Foto: shutterstock.com

Rakovnická společnost Polymer Nano Centrum se specializuje na výzkum a výrobu nanostrukturovaných plastů

Velké uskutečněné plány, spokojení investoři i hrdost rakovnické firmy. I tak by se ve zkratce dala shrnout cesta společnosti Polymer Nano Centrum.

Článek

Právě ta do povědomí široké veřejnosti vstoupila nejen jako specialista na inovativní výrobu plastů pomocí nanopříměsí, ale také jako partner pro zajímavé investiční příležitosti. Nejen o tom, jak se stát investorem, jsme si otevřeně povídali s Janem Koudelkou a Pavlem Kuchálikem z Polymer Nano Centra.

Koupit dluhopisy je v současné době snadnou záležitostí, která je otevřená i široké laické veřejnosti. Češi totiž přišli na to, že jsou to právě korporátní dluhopisy, které nabízejí vyšší zhodnocení peněz než například doposud protežovaný spořicí účet. U toho jen stěží dosáhnete 10procentního úroku, který v současné době dluhopisy společnosti Polymer Nano Centrum nabízejí. Dokonce se výše úroku vyšplhala lehce nad desetiprocentní hranici, a to se splatností již na konci února 2027. O minimální míře rizika svědčí i to, že úroky jsou investorům pravidelně vypláceny v měsíčním cyklu.

Rakovnická firma Polymer Nano Centrum (PNC) se zabývá výzkumem, vývojem a výrobou. Její specialitou je inovativní výroba plastů pomocí nanopříměsí. Ty zásadním způsobem vylepšují fyzikální vlastnosti materiálů, jako je pevnost, tuhost či odolnost. V PNC působí mezinárodní tým odborníků, který dlouhodobě spolupracuje s předními výzkumnými institucemi, univerzitami a technologickými společnostmi.

Foto: shutterstock.com

Do povědomí široké veřejnosti vstoupila společnost PNC nejen jako specialista na inovativní výrobu plastů pomocí nanopříměsí, ale také jako partner pro zajímavé investiční příležitosti

Dluhopisy byly krok do neznáma, který se ukázal jako dobrá volba. Pro všechny!

„S první emisí jsme začali v roce 2018. Byla vypsaná na 24 milionů korun, tedy pro znalce tzv. podlimitní emise, a byla vypsána na dobu trvání tří let. Po těchto třech letech jsme tuto emisi úspěšně uzavřeli… Investoři byli tak spokojení, že se nám do aktuálně nabízené emise znovu vracejí,“ vzpomíná Jan Koudelka, obchodní ředitel Polymer Nano Centra. Investoři stejně jako tvůrci procesu prodeje těchto korporátních dluhopisů oceňují mimo jiné jednoduchý proces nákupu, ke kterému není nutná žádná osobní návštěva banky či zprostředkování brokera.

Poslechněte si rozhovor s Janem Koudelkou, ve kterém se dozvíte například to, jakým způsobem firma PNC peníze získané z dluhopisů využívá a zhodnocuje.

Poptávka je vyšší než výrobní kapacity. Vypsání další vlny emise bylo nevyhnutelné

Je důležité si uvědomit, že PNC je společnost, která nejen inovuje a vyvíjí, ale svými objevy pomáhá i za českými hranicemi, a to v oblasti chemického, automobilového či obranného průmyslu. Prostředky z první emise šly téměř beze zbytku na vývoj a výzkum. Prostředky z druhé emise jsme použili na vybudování nanolaboratoře, nebo vůbec našeho špičkového centra. Aktuálně další prostředky sbíráme na to, abychom zvýšili rozsah nebo objem výroby, případně rozšířili naše možnosti o další výrobní linku. Je to celé dáno tím, že poptávka po námi upravených materiálech je poměrně vysoká a my v tuto chvíli vlastně nestíháme poptávky uspokojovat. To je důvod pro vypsání nových emisí,“ prozrazuje Jan Koudelka.

Poslechněte si podcast s Janem Koudelkou a Pavlem Kuchálikem. Dozvíte se z úst těch nejpovolanějších nejen o investičním zákulisí společnosti PNC a jejích plánech, kterých můžete být součástí, ale seznámíte se blíže i se samotnou činností společnosti.

Překonávání dosavadních možností i za českými hranicemi

Polymer Nano Centrum zaznamenává raketový růst, zvýšenou poptávku po svých produktech i korporátních dluhopisech, které se v minulých letech osvědčily jako dobrá investice. Aktuálně vypsaná vlna korporátních dluhopisů nese příznačné označení –Defense. Odkazuje tak na skutečnost, že důraz nově produkovaných materiálů se bude soustředit na výrobu v obranném průmyslu. Firma navíc plánuje expandovat na významné zahraniční trhy a zintenzivnit výrobu, což ještě více umocňuje stabilitu nabízení investiční nabídky stejně jako firmy samotné.

Proč se společnost PNC rozhodla jít cestou korporátních dluhopisů, jaké jsou nejčastější otázky investičních zájemců či jak probíhá samotný nákup dluhopisů? Nejen odpovědi na tyto otázky si můžete poslechnout v podcastu s Janem Koudelkou a Pavlem Kuchálikem z PNC.

Anketa

Tři podcasty, spousta zajímavých otázek a odpovědí. Je to téma, o kterém byste se rádi dozvěděli více?
Rád/a bych dozvěděl/a o podrobnějších plánech do budoucna (překonané překážky, silné stránky apod.).
8,7 %
Bylo by zajímavé nahlédnout ještě více pod pokličku procesu správy dluhopisů.
12,4 %
Jako nezkušený investor je pro mě toto téma tabula rasa. Uvítal/a bych detailní a jednoduchý vhled do možností spolupráce od A do Z, takový investiční průvodce pro laika, který neví, co a jak.
78,9 %
Celkem hlasovalo 161 čtenářů.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Seznam Zprávy.

Doporučované